Gemeente Heerlen - ontwerp structuurvisie Wonen Zuid-Limburg

Logo Heerlen

De 18 gemeenten binnen de regio Zuid-Limburg werken samen aan het opstellen van een Structuurvisie Wonen Zuid-Limburg. In dit kader maakt het college van de gemeente Heerlen bekend dat de ontwerp Structuurvisie Wonen Zuid-Limburg ter inzage ligt. De Structuurvisie geeft op hoofdlijnen een toekomstbeeld van de gewenste ruimtelijke ontwikkelingen op het gebied van Wonen in de regio Zuid-Limburg voor de komende 10 jaar. Voor het gemeentebestuur is de Structuurvisie een belangrijke leidraad voor het opstellen van toekomstige  bestemmingsplannen en het toetsingskader voor toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen binnen het gemeentelijke grondgebied. De Structuurvisie is tot stand gekomen op basis van breed ambtelijk en bestuurlijk overleg binnen de regio Zuid-Limburg. Daarnaast zijn Zuid-Limburgbrede informatiesessies georganiseerd voor raadsleden, het maatschappelijke middenveld en andere stakeholders.

 

De ontwerp Structuurvisie Wonen Zuid-Limburg ligt met ingang van 6 januari 2016 tot en met 16 februari 2016 ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

De ontwerp Structuurvisie Wonen Zuid-Limburg kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl De Ontwerp Structuurvisie is tevens in te zien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Ingezetenen en belanghebbenden kunnen gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk, dan wel mondeling, een inspraakreactie omtrent de ontwerp Structuurvisie kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. De ontwerp Structuurvisie wordt tevens ter advisering toegezonden aan de provincie Limburg, het Waterschap Roer en Overmaas en de betrokken rijksdiensten.

 

Schriftelijke reacties dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Heerlen, ter attentie van de afdeling REO, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen onder vermelding van ontwerp Structuurvisie Wonen Zuid-Limburg en het zaaknummer BWB-15001469.

 

Indien u van de mogelijkheid gebruik wenst te maken om een mondelinge inspraakreactie in te dienen, kunt u contact opnemen met de heer G. Meijers (tel.nr. 045-5604295) voor het maken van een afspraak.

 

Informatieavond

Op donderdag 21 januari 2016 zal van 18.00 tot 20.00 voor belangstellenden een informatieavond worden georganiseerd te Hof van Gaia, Brughofweg 25 (poort 3) te Kerkrade, waar een korte presentatie wordt gegeven over het doel, de inhoud, de wijze van totstandkoming en de vervolgprocedure van de structuurvisie. Iedere belangstellende is welkom. Tijdens deze informatieavond kunnen geen zienswijzen worden ingediend.

 

Vervolg

Na de ter inzage periode zal de gemeenteraad geïnformeerd worden over de inspraakreacties. De gemeenteraad zal worden gevraagd, met inachtneming van de ingediende reacties de Structuurvisie vast te stellen. De Structuurvisie is voor de inwoners niet direct bindend. Er zal dan ook geen bezwaar- en beroepsmogelijkheid volgen na de raadsvaststelling.

 

 

Heerlen, 10 december 2015

Burgemeester en wethouders van Heerlen

 

Naar boven