Logo Waddinxveen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Passage’, Waddinxveen

Burgemeester en wethouders van Waddinxveen maken bekend te hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Passage’. Het plangebied bestaat uit percelen in het winkelcentrum de Passage. Zie ook onderstaande afbeelding.

Het bestemmingsplan ‘Passage’ vervangt voor dit plangebied het thans geldende bestemmingsplan ‘Van Station tot Hefburg. Door de komst van het nieuwe centrum is een herontwikkeling van de Passage gewenst. Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Passage’ geeft daarvoor de planologische basis door in het plangebied de mogelijkheid voor detailhandel te schrappen casu quo te beperken. Tevens wordt in dit bestemmingsplan de mogelijkheid opgenomen om de begane grond van de panden aan de zuidkant van de Passage en op de Juliana van Stolberglaan 4 – 8 te gebruiken ten behoeve van een extra woning of lichte bedrijvigheid op de begane grond.

Het ontwerpbestemmingsplan volgt op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Passage’. Het voorontwerp heeft vanaf 30 oktober 2014 voor zes weken ter inzage gelegen. Naar aanleiding van de ingekomen vooroverlegreacties is het bestemmingsplan aangepast. De aanpassing zijn aangegeven in het hoofdstuk 9 van de toelichting bij het bestemmingsplan. Gelijktijdig met dit ontwerpbestemmingsplan ligt het ontwerpbesluit afgifte Hogere Waarden voor de Wet geluidhinder ter inzage.

Zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Passage’ is met ingang van donderdag 19 februari tot en met 1 april 2015 in te zien bij de balie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen (voor openingstijden zie www.waddinxveen.nl). Tevens is het plan als pdf raadpleegbaar via de website van de gemeente Waddinxveen, www.waddinxveen.nl, en via www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0627.bpPassage-0301).

Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen, postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor vragen kunt u contact opnemen met de heer D. Koppenaal of de heer R.J. van den Brink van de Afdeling Ruimte via telefoonnummer 14 0182

College van burgemeester en wethouders,

Waddinxveen, 18 februari 2015

Naar boven