Verkeersbesluit tot het aanwijzen van parkeerplaats(en) voor het opladen van elektrische voertuigen

Logo Zeewolde

BEVOEGDHEID

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zeewolde bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk verkeer op wegen onder beheer van de gemeente Zeewolde.

BESLUIT OP GROND VAN EEN VERZOEK

Bij schrijven van 30 oktober 2015 is door Allego een verzoek ingediend tot het aanwijzen van een parkeerplaats voor het opladen van elektrische voertuigen ter hoogte van Biotoop 59-61 te Zeewolde.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens (bord E04), evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

De aanschaf en het gebruik van elektrische voertuigen neemt in Nederland toe.

Een (logisch) gevolg hiervan is dat de vraag naar oplaadfaciliteiten voor elektrische voertuigen toeneemt.

Particulieren die willen beschikken over een oplaadpunt op of aan de openbare weg kunnen hiertoe een aanvraag indienen bij de aanbieder van de oplaadinfrastructuur, die deze aanvraag op zijn beurt ter toetsing aan de gemeente voorlegt.

De gemeente verleent haar medewerking aan het realiseren van het aangevraagde oplaadpunt omdat is aangetoond dat er ter plaatse behoefte bestaat aan een oplaadpaal.

Het plaatsen van oplaadpunten past binnen de duurzaamheidsambities van de gemeente Zeewolde.

In deze behoefte kan niet worden voorzien door de reeds aanwezige oplaadpalen in de nabije omgeving of door parkeer- en oplaadmogelijkheden op eigen terrein.

Het gebruik van elektrische voertuigen draagt bij aan een schonere lucht, minder uitstoot van CO2 en minder geluidsoverlast.

De parkeerdruk nabij bovengenoemd adres laat toe dat er één parkeerplaats wordt aangewezen voor het opladen van elektrische voertuigen.

Dit besluit draagt bij aan het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg en het voorkomen of beperken van hinder, overlast en schade door het verkeer.

De parkeerplaats maakt onderdeel uit van een weg die onder beheer is van de gemeente.

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de politie Zeewolde.

BESLUIT

  • 1.

    Op grond van voorgaande overwegingen is de gemeente tot het besluit gekomen om de parkeerplaats bij de laadpaal aan de Biotoop tegenover huisnummer 59-61 aan te wijzen als parkeerplaats voor alleen het opladen van elektrische voertuigen, door middel van het plaatsen van bord E4 uit Bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, met als onderbord met tekst “uitsluitend opladen elektrische voertuigen”

  • 2.

    Van dit besluit mededeling te doen in de Staatscourant, als gevolg van artikel 26 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, onder vermelding van de bezwaar mogelijkheid zoals vermeld in artikel 6:4 en volgende van de Algemene wet bestuursrecht. Eveneens wordt hiervan een mededeling gedaan in de plaatselijke krant.

Zeewolde, 7 december 2015

Burgemeester en Wethouders van Zeewolde,

de secretaris, de burgemeester,

R.C. van Nunspeet G.J. Gorter

Bezwaar maken

Als u het niet eens bent met dit besluit kunt u binnen zes weken een bezwaarschrift indienen. Deze termijn gaat in op de dag na de verzenddatum van deze brief.

U kunt dit schriftelijk doen bij burgemeester en wethouders, t.a.v. de bezwaarschriftencommissie, Postbus 1, 3890 AA Zeewolde.

Ook kunt u online bezwaar maken via het digitale bezwaarformulier op www.zeewolde.nl/bezwaar. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig als digitale handtekening.

In het bezwaarschrift moet u motiveren waarom u het niet eens bent met het besluit en u moet het ondertekenen. Wilt u verder uw telefoonnummer en e-mailadres vermelden en bovenaan de brief duidelijk vermelden dat het om een bezwaarschrift gaat?

Voorlopige voorziening

U kunt naast het indienen van een bezwaarschrift een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. U moet dan een kopie van het bezwaarschrift meesturen.

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij deze rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van een voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. De griffie van de rechtbank informeert u over de hoogte van dit bedrag en over de manier van betalen.

Meer informatie vindt u op onze website www.zeewolde.nl/bezwaar

Naar boven