Vastgesteld bestemmingsplan "Uitbreiding supermarkt Waterstraat 27, centrum Beek" en verleende omgevingsvergunning - OLO1442849 - Waterstraat 27, Beek

Logo Groesbeek

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat met toepassing van de coördinatieregeling ex artikel 30 van de Wet ruimtelijke ordening de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

- De gemeenteraad van Groesbeek heeft op 26 november 2015 het bestemmingsplan "Uitbreiding supermarkt Waterstraat 27, centrum Beek", vervat in het bestand NL.IMRO.0241.BpBeSupermarktBeek-GVS1.gml, gewijzigd vastgesteld;

- Burgemeester en wethouders hebben op 30 november 2015 (verzonden 8 december 2015) onder nummer OV-2014-087 de gevraagde omgevingsvergunning voor het uitbreiden van de supermarkt, het veranderen van de bestaande in-/uitrit en het herplaatsen van vijf vlaggenmasten verleend.

- Burgemeester en wethouders hebben om aan de geluidsnormen te voldoen op basis van artikel 2.20 van het Activiteitenbesluit twee maatwerkvoorschriften opgelegd aan de inrichting.

De raad van de voormalige gemeente Ubbergen heeft op 11 september 2014 voor dit project een coördinatiebesluit genomen voor zowel de planologische wijziging (het bestemmingsplan) als de concrete uitwerking daarvan (de omgevingsvergunning). Dit betekent dat de besluiten voor de verwezenlijking van het project gecoördineerd worden, waarbij deze gezamenlijk in procedure zijn gebracht en als één besluit open staan voor beroep.

Het plan

Het project voorziet in uitbreiding van de bestaande supermarkt aan de Waterstraat 27 in Beek. De bestaande bouwmassa wordt met name aan de linker- en achterzijde uitgebreid. De bestaande bouwhoogte wordt ten opzichte van de bestaande situatie ook enigszins verhoogd, tevens wordt aan de linkervoorzijde een stedenbouwkundig en architectonisch accent aangebracht. Het project voorziet tevens in de aanleg van nieuwe en extra parkeerplaatsen. Hiertoe wordt de woning Waterstraat 13 gesloopt.

In het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan zijn naar aanleiding van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp. Het betreft:

- In de toelichting is een paragraaf over cultuurhistorie opgenomen en is de motivering aangevuld waarom in enkele gevallen de overschrijding van richtwaarden van geluidsniveaus acceptabel wordt geacht;

- In de regels en op de verbeelding zijn de aanduidingen 'laad- en losplaats', 'maximum vloeroppervlakte (m2)' en 'geluidscherm' opgenomen voor die gronden die uitsluitend mogen worden gebruikt voor het laden en lossen, voor de begrenzing van het winkelvloeroppervlak en ten behoeve van de realisatie van een geluidscherm als voorwaarde voor het gebruik van de gronden voor parkeren en laden en lossen.

Daarnaast zijn diverse onderzoeksrapportages aangevuld en/of aangepast naar aanleiding van de ingediende zienswijzen.

Het plangebied

De supermarkt is gelegen in het centrumgebied van Beek. Naast het bestaande gebouw van de supermarkt op het perceel Waterstraat 27 in Beek omvat het plangebied het bijbehorende parkeerterrein, de woning op het perceel Waterstraat 13 (op de hoek Waterstraat-Akenshof), de parkeergelegenheid aan de Sprongstraat met naastgelegen weg en de percelen Bongerdstraat 3 en Bongerdstraat 5. Ter verbetering van de inrichting zijn zowel aan de noord- als zuidzijde kleine delen van de openbare ruimte in het plangebied meegenomen.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan "Uitbreiding supermarkt Waterstraat 27, centrum Beek", de verleende omgevingsvergunning en het besluit maatwerkvoorschriften liggen gecoördineerd als één besluit met ingang van 11 december 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:

- www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0241.BpBeSupermarktBeek-GVS1

- http://ruimtelijkeplannen.groesbeek.nl

De verleende omgevingsvergunning en bijbehorende gewaarmerkte stukken en het besluit maatwerkvoorschriften zijn digitaal beschikbaar en raadpleegbaar via de bijlagen bij deze bekendmaking.

Daarnaast zijn bovengenoemde stukken op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavond van 17.00u tot 19.00u. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer M. Wijnen, telefoonnummer 024 - 30 13 560.

Tegen het gecoördineerde besluit kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loopt van 11 december 2015 tot en met 21 januari 2016.

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit maatwerkvoorschriften voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het gecoördineerde besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

- Een belanghebbende, die tijdig een zienswijze op de ontwerpbesluiten kenbaar heeft gemaakt;

- Een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet tijdig een zienswijze op de ontwerpbesluiten kenbaar heeft gemaakt;

- Een belanghebbende, tegen de wijzigingen die bij vaststelling van het bestemmingsplan en verlening van de omgevingsvergunning zijn aangebracht ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan en de besluiten van burgemeester en wethouders tot verlening van de omgevingsvergunning en het opleggen van maatwerkvoorschriften treden daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn in werking.

Voorlopige voorziening

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De voorzieningenrechter kan een voorziening treffen als de zaak spoedeisend is, waardoor het vaststellingsbesluit, de verleende omgevingsvergunning en/of het besluit maatwerkvoorschriften niet in werking treden dan wel de inwerkingtreding wordt opgeschort tot het moment dat op het beroep is beslist.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over het griffierecht kunt u contact opnemen met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, telefoonnummer 070 - 42 64 426.

 

Groesbeek, 10 december 2015

Het college van burgemeester en wethouders,

Namens deze:

Mw. W. Bodewes, Manager afdeling Beleid

Naar boven