Besluit van de Minister van Economische Zaken van 10 december 2015, nr. WJZ /15171792, houdende wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZ 2015

De Minister van Economische Zaken,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZ 2015 wordt gewijzigd als volgt:

A

Artikel 1, onderdeel d, subonderdeel 14° vervalt, onder vernummering van subonderdelen 15° tot en met 18° tot 14° tot en met 17°.

B

Artikel 12, tweede lid, wordt als volgt gewijzigd:

De zinsnede ‘artikel 1, onderdeel d, onder 14°, 16°, 17° en 18°,’ wordt vervangen door: artikel 1, onderdeel d, onder 15°, 16° en 17°.

C

In artikel 13, tweede lid, wordt de zinsnede ‘artikel 1, onderdeel d, onder 13°, 14°, 16° en 17°.’ vervangen door: artikel 1, onderdeel d, onder 13°, 15° en 16°.

D

Artikel 16 komt als volgt te luiden:

Het krachtens mandaat, volmacht of machtiging ondertekenen van stukken geschiedt als volgt:

De Minister van Economische Zaken,

namens deze:

(handtekening)

(naam functionaris)

(functie)

E

De bijlage wordt als volgt gewijzigd:

1. Paragraaf I, derde lid, onderdeel c, vervalt, onder verlettering van d tot en met g tot c tot en met f.

2. Paragraaf II, derde lid, onderdeel h, komt te luiden:

  • h. het invulling geven aan de eigenaarsrol van de Minister van Economische Zaken richting alle agentschappen, met uitzondering van de toezichtstaken van de rijksinspecties;.

3. Paragraaf XVI vervalt, onder vernummering van paragrafen XVII tot en met XX tot XVI tot en met XIX.

4. Onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van het tweede lid van paragraaf XVI wordt het volgende onderdeel toegevoegd:

  • g. het informeren van het algemene publiek over zijn adviezen en bevindingen.

5. Onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van paragraaf XVIII, tweede lid, wordt het volgende onderdeel toegevoegd:

  • mm. het uitvoeren van overheidsbeleid inzake de transparantiebenchmark en de Kristalprijs ter stimulering van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

6. Onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van paragraaf XIX, tweede lid, onderdeel c, worden de volgende twee onderdelen toegevoegd:

  • d. het toezien op de naleving van het bij of krachtens de Metrologiewet bepaalde, het bijdragen aan beleidsevaluatie, beleidsvoorbereiding en internationale vertegenwoordiging;

  • e. het toezien op de naleving van het bij of krachtens de Waarborgwet bepaalde en het bijdragen aan beleidsevaluatie en beleidsvoorbereiding.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2016, met dien verstande dat artikel I, onderdelen A, B, C en E, eerste en derde lid, terugwerken tot en met 1 juli 2015. Indien de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 31 december 2015, treedt het in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, en werkt het terug tot en met 1 januari 2016, met uitzondering van artikel I, onderdelen A, B, C en E, eerste en derde lid, dat terugwerkt tot en met 1 juli 2015.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 10 december 2015

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK ’s-Gravenhage.

Naar boven