Ontwerpbestemmingsplan 'Rijksweg 13 te Schaijk en Rustvensweg 16 te Reek'

Logo Landerd

Burgemeester en wethouders van Landerd maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Rijksweg 13 te Schaijk en Rustvenseweg 16 te Reek” en het ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden Rustvenseweg 16 te Reek voor een ieder ter inzage ligt. Hieronder wordt aangeven waarop deze besluiten betrekking hebben en hoe u kunt reageren.

 

Bestemmingsplan “Rijksweg 13 te Schaijk en Rustvenseweg 16 te Reek”

Het bestemmingsplan regelt dat de maximale bebouwde oppervlakte aan bedrijfsgebouwen op het perceel Rijksweg 13 in Schaijk wordt vergroot van maximaal 60 m2 tot maximaal 360 m2. Daarnaast creëert dit bestemmingsplan de mogelijkheid om bij de woning op het perceel Rustvenseweg 16 in Reek een nieuw bijgebouw op te richten, dat door middel van een ondergronds tussenlid aan de woning gekoppeld wordt.

 

Ter compensatie van deze ruimtelijke ontwikkelingen voorziet het plan ook in de sloop van bebouwing en verharding van een voormalige kalkmortelcentrale die nu nog aanwezig is op het perceel Rustvenseweg 14. Ook regelt het plan dat op de percelen Rijksweg 13 en Rustvenseweg 16 extra groenvoorzieningen worden aangeplant.

 

Het ontwerpbestemmingsplan bekijken

Conform het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht liggen het ontwerpbestemmingsplan ‘Rijksweg 13 te Schaijk en Rustvenseweg 16 te Reek’ en alle bijbehorende stukken vanaf 11 december 2015 tot en met 22 januari 2016 voor een ieder ter inzage.

 

Het plan kan uitsluitend op afspraak worden ingezien, tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Voor een toelichting of voor eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met de heer T. Reijnen (telefoonnummer: 0486-458163). Daarnaast zijn de genoemde documenten digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer IDN: NL.IMRO.1685.bp-rijksw13-rvw16-ON01. De bronbestanden zijn digitaal beschikbaar via http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/Landerd/RO-online/2008/NL.IMRO.1685. bp-rijksw13-rvw16-ON01

Z ienswijze

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Deze reactie noemen wij een zienswijze. Een ieder kan binnen de genoemde termijn zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze moet worden geadresseerd aan de gemeenteraad van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de heer T. Reijnen. Let op: u kunt niet per email reageren!

 

Bij de vaststelling van het definitieve bestemmingsplan neemt de gemeenteraad ook een besluit over de eventueel ontvangen zienswijzen.

 

Ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden Rustvenseweg 16 te Reek

De geplande uitbreiding van de woning op het adres Rustvenseweg 16 te Reek ligt binnen de geluidzone van de N277. Uit akoestisch onderzoek (Onderzoek wegverkeerslawaai woning Rustvenseweg 16 te Reek, 10 april 2015) blijkt dat de geluidbelasting op de gevels maximaal 51 dB is. De voorkeursgrenswaarde is echter 48 dB. Voor de overschrijding van deze voorkeursgrenswaarde is het college bereid om een hogere grenswaarde vast te stellen.

 

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde en de bijbehorende stukken liggen vanaf 11 december 2015 tot en met 22 januari 2016 voor een ieder ter inzage. Het besluit kan uitsluitend op afspraak worden ingezien, tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Voor een toelichting of voor eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met de heer T. Reijnen (telefoonnummer: 0486-458163).

 

Een ieder kan binnen de genoemde termijn zijn of haar zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde bij het college van Burgemeester en Wethouders kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan het college van Burgemeester en Wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de heer T. Reijnen, via 0486-458163. Let op: u kunt niet per email reageren!

 

Vragen?

Voor een toelichting of eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met de heer T. Reijnen via telefoonnummer 0486-458163 of via e-mail op Ton.Reijnen@landerd.nl.

 

Naar boven