Besluit van de Minister van Economische Zaken van 29 november 2015, nr. FEZ/15163079, houdende intrekking van het Instellingsbesluit (baten-lasten) Dienst Landelijk Gebied

De Minister van Economische Zaken en de Minister van Financiën,

Gelet op artikel 8 van de Regeling agentschappen;

Besluiten:

Artikel 1

  • 1. De (baten-lasten) Dienst Landelijk Gebied wordt opgeheven.

  • 2. Alle activa en passiva zijn verrekend met rechthebbenden.

Artikel 2

Het Instellingsbesluit (baten-lasten) Dienst Landelijk Gebied wordt ingetrokken.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2016 en werkt terug tot en met 1 juli 2015. Indien de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 1 januari 2016, treedt het in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, en werkt het terug tot en met 1 juli 2015.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan de Algemene Rekenkamer.

‘s-Gravenhage, 29 november 2015

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

De Minister van Financiën, J.R.V.A. Dijsselbloem

TOELICHTING

In september 2011 hebben vertegenwoordigers van het Rijk en de provincies het Onderhandelingsakkoord decentralisatie natuur gesloten. Vertegenwoordigers van het Ministerie van Economische Zaken en de provincies hebben afspraken gemaakt over de uitwerking van dat akkoord. Als gevolg daarvan zijn op 1 maart 2015 de taken die de Dienst Landelijk Gebied tot dan toe voor de provincies uitvoerde, met de bijbehorende fte’s overgegaan naar de provincies. De bijbehorende middelen zijn toegevoegd aan het Provinciefonds. Ook is op 1 maart 2015 de uitvoering van de rijkstaken in het landelijk gebied overgegaan naar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Aangezien er sinds 1 maart 2015 bij de Dienst Landelijk Gebied geen uit te voeren taken meer zijn, is voortbestaan van het agentschap niet langer nodig.

Ingevolge artikel 8, derde lid, van de Regeling agentschappen is de Tweede Kamer geïnformeerd over de opheffing van het baten-lastenagentschap Dienst Landelijk Gebied.

Ingevolge artikel 8, vijfde lid, van de Regeling agentschappen wordt aan de Algemene Rekenkamer een kopie van dit besluit toegezonden.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

De Minister van Financiën, J.R.V.A. Dijsselbloem

Naar boven