Logo Leidschendam-Voorburg
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Raadhuis’, Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg in de openbare vergadering van 9 december 2014 het bestemmingsplan “Raadhuis” gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt in het stedelijke gebied van Leidschendam. Het plangebied wordt begrensd door de Noordsingel (noordzijde), de Smidslaan/ Prins Hendriklaan (noordoostzijde), de Oude Trambaan (zuidoostzijde) en de Looierslaan (zuidwestzijde). De locatie Mariënpark maakt geen deel uit van het plangebied.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan 'Raadhuis' vormt het nieuwe planologisch-juridisch bindende kader voor het toegestane ruimtelijk gebruik van de gronden binnen het plangebied, dat is vastgelegd op de verbeelding behorende bij dit bestemmingsplan.

Dit bestemmingsplan heeft overwegend een conserverend karakter. De bestaande situatie wordt in het bestemmingsplan ruimtelijk-juridisch vastgelegd en op enkele locaties worden beperkte (her)ontwikkelingen rechtstreeks, dan wel met een wijzigingsbevoegdheid mogelijk gemaakt.

Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in een passende bestemming.

Inzien bestemmingsplan

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 23 januari 2015 tot en met donderdag 5 maart 2015.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast kan iedereen beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad in het plan bij de vaststelling heeft aangebracht.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 4264426.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer M.C.N.M. Bootsma of een van de andere medewerkers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep bestemmingsplannen op telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 21 januari 2015

Naar boven