Beschikking van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 10 december 2015, nr. IENM/BSK-2015/242721, tot wijziging van de Beschikking aanwijzing bevoegde autoriteiten Binnenvaartpolitiereglement

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 5, eerste lid, onder a, van het Vaststellingsbesluit Binnenvaartpolitiereglement;

BESLUIT:

ARTIKEL I

In de Beschikking aanwijzing bevoegde autoriteiten Binnenvaartpolitiereglement wordt in artikel 1, aanhef, onderdelen b, e, f en g in de opsommingen na ‘4.06, vijfde lid,’ telkens ingevoegd: 4.07, tweede lid, onderdeel a;.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2016.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

TOELICHTING

Met de wijziging van het Binnenvaartpolitiereglement van 14 oktober 2015, Stb. 2015, 395, is de verplichting opgenomen om op vaarwegen van CEMT-klasse I of hoger uitgerust te zijn met een zogenoemd Inland-AIS apparaat en dit permanent ingeschakeld te houden behoudens enkele uitzonderingssituaties. Een van deze situaties is wanneer de bevoegde autoriteit heeft toegestaan het Inland-AIS apparaat uit te schakelen op wateren die bouwkundig van het vaarwater zijn gescheiden. Wie de bevoegde autoriteit is op de onderscheiden vaarwateren volgt uit de Beschikking aanwijzing bevoegde autoriteiten Binnenvaartpolitiereglement. Hierin zijn de bevoegdheden die volgen uit het Binnenvaartpolitiereglement toebedeeld. Met deze wijziging wordt de nieuwe bevoegdheid om wateren aan te wijzen waarop Inland-AIS uitgeschakeld mag worden, belegd bij de instanties die reeds een groot aantal andere bevoegdheden in het kader van het Binnenvaartpolitiereglement uitoefenen, namelijk de desbetreffende Hoofdingenieur-Directeur bij Rijkswaterstaat, de Havenmeester van Rotterdam, werkzaam bij Havenbedrijf Rotterdam N.V. voor de in de beschikking genoemde vaarwegen in beheer bij het rijk, de DG Rijkswaterstaat voor de vaarwegen in beheer bij het rijk in het Noordzeekanaalgebied en de Souschef Faciliteren te Den Helder voor de in de beschikking genoemde vaarwegen in beheer bij het rijk.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

Naar boven