Nieuwsgierig naar hoe we in Nederland werken aan ons water?

Zonder dijken, duinen en dammen zou zestig procent van ons land kunnen overstromen. Dat raakt direct negen miljoen inwoners en het hart van onze economie. Nederland is een waterrijk land. In Nederland zijn we nooit klaar met ons water. Het klimaat verandert. Dat maakt ons kwetsbaar. We hebben allemaal een verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we voorbereid zijn op te veel en te weinig water, dat we bewust omgaan met het zoete water dat we hebben en dat we ons water schoon houden. Nu en voor de toekomst. Kijk op www.onswater.nl voor informatie en verhalen over water bij u in de buurt. Aan de hand van uw postcode wordt het voor u persoonlijker gemaakt.

Op 10 december 2015 hebben de minister van Infrastructuur en Milieu en de staatssecretaris van Economische Zaken het Nationaal Waterplan 2016 – 2021 (NWP) vastgesteld en op 25 november 2015 heeft de minister van Infrastructuur en Milieu het Beheer- en ontwikkelplan voor de rijkswateren 2016 – 2021 (Bprw) vastgesteld.

Het NWP bevat de hoofdlijnen van het nationale waterbeleid voor de komende jaren en de daarbij behorende aspecten van het nationale ruimtelijke beleid. Het Bprw laat zien wat Rijkswaterstaat doet om het beheer van de rijkswateren uit te voeren. Voor beide plannen is een milieueffectrapport opgesteld. Daarin is ook een passende beoordeling vanuit Natura 2000 opgenomen. Op de ontwerpplannen kon iedereen in de eerste helft van 2015 reacties geven. Dat heeft geleid tot een aantal wijzigingen in de plannen. Nu liggen dus de definitieve plannen voor. Tegen de vaststelling van het NWP en het Bprw is geen bezwaar of beroep mogelijk.

U kunt het NWP, het Bprw, de milieueffectrapporten en de nota’s van antwoord (waarin de reacties op de ontwerpplannen zijn beantwoord) downloaden via www.platformparticipatie.nl. Het NWP is ook te vinden op http://www.ruimtelijkeplannen.nl en het Bprw op www.rws.nl/bprw.

U kunt de definitieve plannen ook inzien op:

  • het ministerie van lnfrastructuur en Milieu, Plesmanweg 1-6 en Koningskade 4, Den Haag;

  • het ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73, Den Haag.

Let op: in de kerstperiode kunnen de openingstijden afwijken.

Voor meer informatie over het NWP kunt u kijken op www.onswater.nl en meer informatie over het Bprw vindt u op www.rws.nl/bprw. Voor vragen kunt u contact opnemen met de Directie Participatie, per e-mail via info@platformparticipatie.nl of telefonisch via 070 456 89 99.

Naar boven