Vestiging voorkeursrecht ex artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten, Stationsplein e.o., Den Haag

Logo 's-Gravenhage

Burgemeester en wethouders van Den Haag maken op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij ingevolge artikel 6 Wvg op 8 december 2015 hebben besloten om gronden voorlopig aan te wijzen waarop de bepalingen van de Wvg van toepassing zijn.

De aanwijzing betreft het perceel Stationsplein 73-75, Stationsweg 172 t/m 182, Zuylichemstraat 25 t/m 37, kadastraal bekend als gemeente 's-Gravenhage, sectie AD, nummer 3890.

Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin de terinzagelegging bekend is gemaakt.

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tezamen met de bij het besluit behorende bijlagen met ingang van 10 december 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage tijdens openingstijden bij het Informatiecentrum van de gemeente Den Haag, Spui 70 te Den Haag.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant, onder vermelding van "AWB/BEZWAAR WVG STATIONSPLEIN E.O." een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Den Haag, Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag.

Degene die een bezwaarschrift indient, kan, indien onverwijlde spoed dat vereist tevens de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Zienswijzen  

Binnen drie maanden dient de raad het collegebesluit te bestendigen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden kunnen belanghebbenden gedurende veertien dagen met ingang van 10 december 2015 hun zienswijze ten aanzien van het concept-raadsvoorstel schriftelijk dan wel mondeling naar voren te brengen.

De schriftelijke zienswijze kan gericht worden aan: Het gemeentebestuur, t.a.v. de directeur van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling, Postbus 12655, 2500 DP Den Haag.

Indien belanghebbenden mondeling hun zienswijze aan de gemeenteraad naar voren willen brengen, kunnen zij voor het maken van een afspraak contact opnemen met de heer mr. M. Heikoop, telefoon 070 - 353 6077.

Naar boven