Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 2 december 2015, kenmerk 877069-144700-GMT, houdende wijziging van de Kaderregeling VWS-subsidies in verband met subsidiëring van zorgaanbieders van farmaceutische ANZ-dienstverlening

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 3 van de Kaderwet VWS-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Kaderregeling VWS-subsidies wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 2 wordt als volgt gewijzigd:

1. Aan het derde lid, wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel f door een puntkomma een onderdeel g toegevoegd, luidende:

  • g. subsidies uit hoofde van het Beleidskader subsidiëring farmaceutische ANZ-dienstverlening.

2. Er wordt een lid toegevoegd luidende:

  • 4. Artikel 58, tweede lid, is op subsidies op grond van Beleidskader subsidiëring farmaceutische ANZ-dienstverlening niet van toepassing.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2016.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

TOELICHTING

Met ingang van 1 januari 2016 is het Beleidskader subsidiëring farmaceutische ANZ-dienstverlening van kracht. Op grond hiervan kunnen subsidies worden verstrekt met het oog op in standhouden van farmaceutische zorg op avonden, ’s nachts of op zondag (ANZ) in dunbevolkte gebieden. Op deze subsidieverstrekking is de Kaderregeling VWS-subsidies van toepassing. Op grond van de Kaderregeling worden als hoofdregel subsidies van minder dan € 125.000 niet verleend. Omdat niet valt uit te sluiten dat de subsidies op basis van het beleidskader lager zijn dan genoemd bedrag, is een wijziging van de Kaderregeling VWS-subsidies noodzakelijk om verlening van dergelijke bedragen mogelijk te maken.

Om de subsidieontvangende apothekers zoveel mogelijk vrij te stellen van zware verantwoordingslasten is er voor gekozen om een uitzondering te maken waar het gaat om de verplichting tot het verstrekken van een assurancerapport zoals bedoeld in artikel 58, tweede lid, van de Kaderegeling VWS-subsidies bij de vaststellingsaanvraag.

In de onderhavige wijzigingsregeling zijn beide uitzonderingen opgenomen.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Naar boven