Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan “Noordelijk Niertje (Oost)”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 26 november 2015 het bestemmingsplan “Noordelijk Niertje (Oost)” (NL.IMRO.0599.BP2079NrdNiertjeO-) gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Dit bestemmingsplan maakt de realisatie van maximaal 58 woningen mogelijk. Het plangebied is gelegen tussen de Leendert Butterstraat en de Kralingse Zoom en vormt het meest oostelijk deel van de woonwijk ‘Noordelijk Niertje’.

 

Terinzagelegging

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken alsmede het definitieve besluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen met ingang van vrijdag 11 december 2015 tot en met vrijdag 22 januari 2016 ter inzage bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie, kamer 22a.

 

Genoemde stukken zijn eveneens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Tegen het vaststellingsbesluit kan van 12 december 2015 tot en met 22 januari 2016 beroep

worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • 3.

    belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met

ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Rotterdam, 9 december 2015

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

drs. P.W. Verhoeven

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

 

Naar boven