Besluit van het bestuur van het Mondriaan Fonds van 10 december 2015, tot wijziging van de Deelregeling Herdenking slavernijverleden

Het bestuur van het Mondriaan Fonds,

Gelet op artikel 10, vierde lid, van de Wet op het specifiek cultuurbeleid;

Na goedkeuring van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 1 december 2015;

besluit:

ARTIKEL I

De deelregeling Herdenking slavernijverleden wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 2, wordt gewijzigd van:

Doel van de deelregeling is het vergroten van het draagvlak voor de herdenking, waarbij een relatie wordt gelegd tussen verleden en heden, zodat een brug wordt geslagen tussen kunst, cultureel erfgoed en de burger. Daarom wordt waarde gehecht aan samenwerking tussen culturele instellingen onderling, kunstenaars en andere maatschappelijke partijen. De regeling is van kracht tot 1 januari 2017. Voor de regeling is maximaal 150.000 euro inclusief overheadkosten beschikbaar.

In:

Doel van de deelregeling is het vergroten van het draagvlak voor de herdenking, waarbij een relatie wordt gelegd tussen verleden en heden, zodat een brug wordt geslagen tussen kunst, cultureel erfgoed en de burger. Daarom wordt waarde gehecht aan samenwerking tussen culturele instellingen onderling, kunstenaars en andere maatschappelijke partijen. De regeling is van kracht tot 1 januari 2016. Voor de regeling is maximaal 100.000 euro inclusief overheadkosten beschikbaar.

Artikel 6. wordt gewijzigd van:

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2014. Indien de Staatscourant waarin deze regeling wordt geplaatst wordt uitgegeven na 31 december 2013, treedt zij in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst. De regeling geldt tot 1 januari 2017.

In:

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2014. Indien de Staatscourant waarin deze regeling wordt geplaatst wordt uitgegeven na 31 december 2013, treedt zij in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst. De regeling geldt tot 1 januari 2016.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De stichting Mondriaan Fonds, B. Donker, directeur-bestuurder

Naar boven