Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie van 2 december 2015, nr. 704838, houdende wijziging van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 in verband met het verlenen van ondermandaat aan de directeur Wetgeving en Juridische Zaken voor het behandelen van verzoeken op grond van de Wet hergebruik van overheidsinformatie

De Minister van Veiligheid en Justitie,

Gelet op de artikelen 10:3, 10:9, eerste lid, en 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 3, vijfde lid, eerste volzin, van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 wordt na ‘verzoeken op grond van de Wet openbaarheid van bestuur,’ ingevoegd: verzoeken op grond van de Wet hergebruik van overheidsinformatie,.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Veiligheid en Justitie, G.A. van der Steur

TOELICHTING

Op 18 juli 2015 is de Wet hergebruik van overheidsinformatie in werking getreden. Het behandelen van verzoeken op grond van deze wet die betrekking hebben op het SG-cluster en pSG-cluster behoort tot de decentrale juridische taken die de directie Wetgeving en Juridische Zaken voor deze beide clusters uitvoert. Evenals voor de andere decentrale juridische werkzaamheden genoemd in artikel 3, vijfde lid, van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 is het wenselijk dat de secretaris-generaal en de plaatsvervangend secretaris-generaal voor de behandeling van deze verzoeken rechtstreeks ondermandaat kunnen verlenen aan de directeur Wetgeving en Juridische Zaken. De onderhavige wijziging van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 maakt dit mogelijk.

De Minister van Veiligheid en Justitie, G.A. van der Steur

Naar boven