Onteigening in de gemeente Echt-Susteren voor de verruiming van de rivier de Maas op de locatie Visserweert, met bijkomende werken

KENNISGEVING

De Minister van Infrastructuur en Milieu deelt mee dat bij brief van 19 november 2015, kenmerk RWS-2015/49124/RVV, is verzocht om ten name van de Staat te bevorderen dat een koninklijk besluit tot stand komt, waarbij krachtens de artikelen 72a en 72c van de onteigeningswet ter onteigening worden aangewezen onroerende zaken die nodig zijn om de verruiming mogelijk te maken van de rivier de Maas op de locatie Visserweert, vanaf rivierkilometer 48.600 ter hoogte van de aansluiting van de wegen Illikhoven en Visserweert zuidelijk van het dorp Visserweert tot aan rivierkilometer 51.050 ter hoogte van de aansluiting van de wegen Ruitersdijk en Kokkelerstraat in het dorp Kokkelert, met bijkomende werken, in de gemeente Echt-Susteren.

Terinzagelegging

Op de voorbereiding van het koninklijk besluit is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het ontwerp koninklijk besluit en de ingevolge artikel 63, tweede lid, van de onteigeningswet vereiste stukken liggen ter inzage op de volgende locaties:

  • gemeente Echt-Susteren, Nieuwe Markt 55 te Echt (openingstijden staan op de website van de gemeente);

  • Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Griffioenlaan 2 te Utrecht (alleen op afspraak).

Het ontwerp koninklijk besluit met de onteigeningsstukken ligt ter inzage vanaf 15 december 2015 tot en met 25 januari 2016.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde periode schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het ontwerp koninklijk besluit naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Zijne Majesteit de Koning, d.t.v. de Minister van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat Corporate Dienst, afdeling BJV Publiekrecht, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht, onder vermelding van dossiernr. 2015-40.

Voor nadere inlichtingen over de procedure, voor het maken van een afspraak als u een zienswijze mondeling kenbaar wilt maken of wanneer u het ontwerpbesluit in Utrecht wilt komen inzien, neemt u contact op met Rijkswaterstaat Corporate Dienst, mevrouw S.E.M. Rob-Russel, telefoon 088 – 797 13 51, b.g.g. telefoon 06 – 13 27 13 84.

Hoorzitting

In het kader van deze procedure is een hoorzitting gepland. Voor degenen die in hun zienswijzen te kennen hebben gegeven van de gelegenheid gebruik te willen maken om te worden gehoord, vindt deze hoorzitting plaats op 17 februari 2016, om 14.00 uur in het Van der Valk Hotel Stein, Mauritslaan 65 te Urmond. Hiervoor wordt geen afzonderlijke uitnodiging verzonden.

Naar boven