Logo Heerenveen
Bestemmingsplan ‘Aldeboarn – Partiële herziening woningbouw Prikwei-West’, Heerenveen

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het bestemmingsplan ‘Aldeboarn – Partiële herziening woningbouw Prikwei-West’ op 21 november 2014 door de gemeeteraad gewijzigd is vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de noordwestkant van Aldeboarn en voorziet in de nieuwbouw van elf woningen.

Op deze locatie aan de Prikwei is sprake van een bouwplan in uitvoering, in de vorm van vrijstaande en dubbele woningen op ruime kavels. Het voorliggende bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het opsplitsen van een aantal bouwkavels. Door de kavelgrootte te verkleinen ten opzichte van het oorspronkelijke plan én de realisatie van (meer) kleinere woningen mogelijk te maken, zijn de nieuw te bouwen woningen beter te verhuren of te verkopen.

Ter inzage

Het besluit, het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken zijn met ingang van donderdag 19 februari 2015 langs elektronische weg beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het wijzigingsplan op te roepen via het invullen van de locatie en de naam van het wijzigingsplan of het planID-nummer NL.IMRO.0074.PHBNaldeboarn-VG01

Daarnaast is een papieren versie van het wijzigingsplan in te zien tijdens openingsuren in het gemeentehuis (centrale receptie), in het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen.

Beroep

Tegen het vastgestelde wijzigingsplan kan met ingang van 19 februari 2015 gedurende een periode van zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze op het ontwerpwijzigingsplan te hebben ingediend.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van beroep houdt niet in dat het wijzigingsplan niet in werking treedt, tenzij binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het wijzigingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Naar boven