Vooraankondiging o.g.v. artikel 1.3.1 Bro

Logo 's-Gravenhage

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven Burgemeester en wethouders van Den Haag te kennen dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor:

 

a. Bezuidenhout, 1e herziening (Dakopbouwen)

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Carel Reinierskade, IJsclubweg, Schenkkade, Caroline van Nassaustraat, Louise Henriettestraat, Juliana van Stolberglaan, Adelheidstraat, Theresiastaat, Laan van Nieuw Oost-Indië, Rijklof van Goenstraat, Joan Maetsuyckerstraat en de Bezuidenhoutseweg. Het plangebied bestaat daarbij uit de, uit het moederplan, Bezuidenhout opgenomen bestemmingen 'Wonen 1 en 'Wonen-2', voorzover voorzien van de specifieke bouwaanduidingen- dakopbouw -1 en dakopbouw - 2, die door de uitspraak van de Raad van State van 1 augustus 2014 vernietigd zijn. Het gaat uitsluitend om deze bestemmingsvlakken. Omringende bestemmingen zoals bij voorbeeld verkeersbestemmingen zijn niet opgenomen. Hierdoor bestaat het plangebied uit verspreid liggende bestemmingsvlakken.

 

b. Madestein – Vroondaal, 1e herziening 

Het plangebied beslaat een deel van het plangebied van het moederplan Madestein – Vroondaal. Op de kaart wordt de begrenzing van de 1e herziening weergeven.

 

c. Oude Waalsdorperweg

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Oude Waalsdorperweg grenzend aan Oostduin, de gemeentegrens met de gemeente Wassenaar, de zuidelijke tak van de Oude Waalsdorperweg en de Landscheidingsweg en de naar het westen verlegde Oude Waalsdorperweg bij het militaire sportcomplex.

 

d. Veenweg - Meervalsingel

Het plangebied ligt in de wijk Leidschenveen – Voorburg. Het plangebied wordt begrensd door de Veenweg  (noord-west zijde), de woningen aan de Stekelbaarssingel (noord-oost zijde), de Meervalsingel (zuid-oost zijde) en de groenstrook grenzend aan de Zoetermeerse Rijweg (zuid-west zijde).

 

e. Wateringse Veld Noord

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Erasmusweg, de gemeentegrens met de gemeente Rijswijk, het Oosteinde, het Baroniepad en de gemeentegrens met de gemeente Westland. Daarnaast maakt ook het perceel gelegen tussen de Guido van Dethstraat, Paul Steenbergenlaan en Laan van Wateringse Veld deel uit van het plangebied. De woonwagenlocaties aan de Strijpkade en de Jan Hanlostraat maken geen deel uit van het plangebied.

 

f. Zorgvliet en World Forum

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Eisenhowerlaan, de Scheveningseweg, de zuidzijde van het Vredespaleiscomplex, de Haagse Beek ten noorden van de Groot Hertoginnelaan en de Statenlaan. Uitgezonderd is het plangebied van het bestemmingsplan "Zorgvliet (Eurojust)" globaal bestaande uit de Verlengde Tolweg en het terrein tussen de Johan de Wittlaan en Willem Lodewijklaan.

 

De kaarten met daarop de begrenzingen van de locaties liggen met ingang van 4 december 2015 ter inzage in het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur).

De kaarten zijn tevens in te zien op www.denhaag.nl/bestemmingsplannen.

 

Tegen het voornemen om voornoemde bestemmingsplannen in procedure te brengen kunt u geen zienswijzen indienen en er wordt over dit voornemen geen advies gevraagd van onafhankelijke instanties. Evenmin zullen er op de bestemmingsplannen betrekking hebbende stukken ter inzage worden gelegd.

Verder verloop procedure

Te zijner tijd zal voor een gebied als hierboven genoemd een ontwerpbestemmingsplan in procedure worden gebracht. Op dat moment krijgt een ieder de gelegenheid om zienswijzen kenbaar te maken met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan. Voorafgaand aan de terinzagelegging zal daarvan kennisgeving worden gedaan in het Gemeenteblad, de Staatscourant (online) en via de website van de gemeente www.denhaag.nl/bestemmingsplannen. In die kennisgeving zal worden vermeld wanneer en hoe de stukken zijn in te zien en hoe u daarover uw zienswijze kenbaar kunt maken.

Naar boven