Omgevingsvergunning Koestukkenweg 4 te Schoonloo en intrekking reactieve aanwijzing (mts. Beijering)

Logo Aa en Hunze

Vastgestelde omgevingsverg unning

Het ontwerpbesluit voor het verlenen van onderstaande omgevingsvergunning heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen. Burgemeester en wethouders hebben op 17 juni 2014 de omgevingsvergunning vastgesteld.

•Het bouwen van twee vleeskuikenstallen, een akkerbouwschuur en een weegbrug alsmede het kappen van 12 eiken op het perceel Koestukkenweg 4 te Schoonloo (nr. 94726).

Reactieve aanwijzing

Op 24 juli 2014 hebben Gedeputeerde Staten van Drenthe een reactieve aanwijzing gegeven, gelet op het provinciale belang dat volgens hen in het geding was. Zij hebben besloten op grond van artikel 3:13 lid 2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de aanwijzing te geven dat het besluit tot het verlenen van de bovengenoemde omgevingsvergunning niet in stand blijft.

Intrekking reactieve aanwijzing

Bij besluit van 10 november 2015 (verzonden 11 november 2015) hebben Gedeputeerde Staten van Drenthe echter bovengenoemde reactieve aanwijzing ingetrokken. Dit intrekkingsbesluit is onmiddellijk in werking getreden. Daarmee is het aanwijzingsbesluit van 24 juli 2014 komen te vervallen. Het is niet mogelijk tegen dit intrekkingsbesluit beroep in te stellen.

Beroep omgevingsvergunning

De vastgestelde omgevingsvergunning met bijbehorende stukken (waaronder het bovengenoemde intrekkingsbesluit) ligt ter inzage met ingang van 10 december 2015 gedurende zes weken tijdens openingstijden bij de centrale publieksbalie van het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten. Ook is de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken gedurende deze periode te raadplegen op de website van de gemeente (www.aaenhunze.nl). Daarnaast is de omgevingsvergunning raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl

Met ingang van de dag na die waarop de omgevingsvergunning ter inzage is gelegd kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD GRONINGEN door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbesluit van deze omgevingsvergunning heeft ingediend

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze omtrent het ontwerpbesluit aan burgemeester en wethouders kenbaar te maken.

Mogelijkheid indienen verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestreden besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven