Wet ruimtelijke ordening en Wet Geluidhinder

Logo Bergen (Li)

Ontwerpbestemmingsplan Bosserheide 53 Well en ontwerpbesluit hogere waarde n (Wet geluidhinder) .

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Bosserheide 53 Well”, met IDN “NL.IMRO.0893.BP15009BO53WEL-ON01” ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan betreft de locatie van de voormalige seksinrichting aan de Bosserheide 53, 5855 EB in Well. De bestemming van dit perceel is nu ‘Cultuur en Ontspanning – seksinrichting. De bestemming wordt in het nieuwe bestemmingsplan ‘Bedrijf’ ten behoeve van de vestiging van een bedrijf met een bedrijfswoning binnen de bestaande bebouwing.

Burgemeester en wethouders van Bergen hebben gelet op het bepaalde in de Wet geluidhinder (Wgh) ten behoeve van de bedrijfswoning Bosserheide 53 te Well een ontwerpbesluit hogere waarden vanwege wegverkeerslawaai van de Rijksweg N271 genomen. Dit ontwerpbesluit wordt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

De bedrijfswoning ligt binnen de geluidszone van de Rijksweg N271. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde uit de Wgh van 48 dB voor wegverkeerslawaai wordt overschreden. De gemeente heeft voor de te hoog belaste gevels van de bedrijfswoning hogere waarden vastgesteld van maximaal 56 dB.

Met extra maatregelen aan de bedrijfswoning zal aan de wettelijke norm voor het binnengeluidsniveau worden voldaan.

I nzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Bosserheide 53 Well ”, het ontwerp vaststellingsbesluit en het ontwerpbesluit hogere waarden voor de bedrijfswoning liggen van 10 december 2015 t/m 20 januari 2016ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Nieuw Bergen. U kunt de stukken, zonder afspraak, inzien tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum. U kunt het digitale plan ook inzien via www.bergen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Tijdens de inzage termijnkan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad van Bergen, postbus 140, 5854 ZJ Bergen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Vragen

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum, telefonisch bereikbaar via nummer (0485) 34 83 83.

Naar boven