Bekendmaking gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Het Spiegel – Bensdorp 2015’ en besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor Bensdorp

Logo Bussum

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bussum maken, ingevolge artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat in de vergadering van 12 november 2015 de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Het Spiegel – Bensdorp 2015’ met identificatienummer

NL.IMRO.0381.BP2015B002010-va01 gewijzigd heeft vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan.

Ten behoeve van dit bestemmingsplan heeft het college op 6 oktober 2015 het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor de bouw van nieuwe woningen op de Bensdorplocatie in Bussum vastgesteld.

 

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder liggen, met ingang van 3 december 2015 voor een periode van zes weken, (tot en met 13 januari 2016), voor een ieder ter inzage.

 

Omschrijving

Dit bestemmingsplan maakt de transformatie van het bestaande fabriekscomplex Bensdorp naar een gebied ten behoeve van wonen, werken en cultuur mogelijk. Daarmee is dit bestemmingsplan een uitwerking van het Ambitiedocument Bensdorp.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan is naar aanleiding van de ontvangen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en enkele ambtshalve wijzigingen op een aantal onderdelen gewijzigd, zie Nota Zienswijzen. Naar aanleiding van een amendement is het bouwvlak ‘wonen’ aan de Nieuwe Spiegelstraat gewijzigd in maximaal 3 grondgebonden woningen met een gevelrooilijn.

 

Het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder is genomen voor de nieuw te bouwen woningen op de Bensdorplocatie die een hogere geluidsbelasting ondervinden dan de grenswaarde uit de Wet geluidhinder als gevolg van de spoorlijn Amsterdam-Hilversum.

 

Ter inzage ligging

Met ingang van 3 december 2015 tot en met 13 januari 2016 zijn het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Het Spiegel – Bensdorp 2015’, het vaststellingsbesluit en het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.bussum.nl onder ‘bestemmingsplannen, ‘Het Spiegel – Bensdorp 2015’.

Tevens kunnen deze stukken worden ingezien bij de Centrale Balie van de gemeente Bussum, Brinklaan 35 te Bussum, tijdens openingstijden (dagelijks van 08:30 tot 17:00 uur).

 

Indienen beroep

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Het Spiegel-Bensdorp 2015’ en het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder kan gedurende de termijn van de terinzageligging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan of bij het college van B&W tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze, zoals hiervoor genoemd, naar voren te brengen;

  • 3.

    een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Crisis- en herstelwet (Chw)

De Crisis- en herstelwet heeft als doel ruimtelijke projecten te versnellen, verbeteren en vereenvoudigen. Op het besluit tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan ‘Het Spiegel-Bensdorp 2015’ is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis – en herstelwet daarom van toepassing (artikel 1.1 Chw jo. Artikel 3.1 Bijlage 1 Chw). Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij/zij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan ‘Het Spiegel-Bensdorp 2015’ en het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder treden in werking de dag na die waarop de beroepstermijn verstreken is. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

 

Nadere informatie

Voor verdere inlichtingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de projectleider, de heer B. Stolk, op het telefoonnummer 035 – 69 28 868.

 

Bussum, 2 december 2015

Naar boven