Herstelbestemmingsplan ‘Buitengebied-Noord’

Logo Delfzijl

De raad heeft op 19 november 2015 het bestemmingsplan ‘Buitengebied-Noord, Herstelbesluit 2015’ vastgesteld.

Op 6 mei 2015 heeft de Raad van State uitspraak gedaan in het beroep dat was ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van 23 mei 2013 en het hervaststellingsbesluit van 19 december 2013 voor het bestemmingsplan 'Buitengebied-Noord'. De Raad van State heeft in haar uitspraak onderdelen van dit besluit vernietigd. In verband daarmee moest de raad het plan op onderdelen herstellen. Met de vaststelling van het herstelbesluit op 19 november 2015 heeft de raad hieraan voldaan.

Ter inzage

Het plan en het raadsbesluit liggen van 3 december 2015 tot en met 13 januari 2016 ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl, via telefoonnummer 140596 of bij de receptie. Het plan ligt ook ter inzage in de openbare bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl. Daarnaast is het plan in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

B eroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder tegen het herstelbesluit van de raad beroep instellen. Degene die beroep heeft ingesteld bij de Raad van State kan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Het beroep en verzoek voor een voorlopige voorziening stuurt u naar de Afdeling Bestuurs-rechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het herstelbesluit van 19 november 2015 treedt in werking daags na de dag waarop de beroeps-termijn afloopt (14 januari 2016). Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Is een verzoek voor een voorlopige voorziening ingediend, dan treden de raadsbesluiten in werking nadat op dat verzoek is beslist, tenzij de Raad van State anders bepaalt.

Vragen

Voor vragen over het plan kunt u contact opnemen met de heer G. Nienhuis van de afdeling Ontwikkeling, telefoonnummer (0596) 63 99 26 of mailen naar g.nienhuis@delfzijl.nl

Naar boven