Besluit van de Minister voor Wonen en Rijksdienst van 27 november 2015, nummer 2015-0000659802, houdende wijziging van het mandaatbesluit Autoriteit woningcorporaties en aanwijzing toezichthouders Woningwet en WNT in verband met het verlenen van mandaat van de bevoegdheid om toestemming te geven voor een experiment op grond van artikel 125 van het BTIV onder de voorwaarden van de Beleidsregel experiment diensten ten behoeve van bewoners door toegelaten instellingen bij huisvesting vergunninghouders

De Minister voor Wonen en Rijksdienst,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gezien de schriftelijke instemming van de inspecteur-generaal Leefomgeving en Transport van 14 oktober 2015;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 3 van het Besluit mandaat Autoriteit woningcorporaties en aanwijzing toezichthouders Woningwet en WNT wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, tweede volzin, wordt ‘artikel II derde lid tot en met zesde lid van de Herzieningswet toegelaten instellingen’ vervangen door: artikel II, derde tot en met zesde lid, van de Herzieningswet toegelaten instellingen volkshuisvesting.

2. Het derde lid wordt als volgt gewijzigd:

a. aan het slot van onderdeel d vervalt ‘en’;

b. in onderdeel e wordt ‘artikel 122, onderdeel f,’ vervangen door ‘artikel 122, onderdeel f, van het besluit’ en wordt de punt aan het slot van het onderdeel vervangen door: , en;

c. na onderdeel e wordt een nieuw onderdeel toegevoegd, luidende:

  • f. artikel 125 van het besluit, voor zover door een toegelaten instelling wordt verzocht om onder de voorwaarden van de Beleidsregel experiment huisvesting vergunninghouders af te wijken van artikel 47, onderdeel a of p, van het besluit.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Wonen en Rijksdienst, S.A. Blok

Naar boven