Verkeersbesluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland nr. 721374/721376,  tot plaatsing  bord G12a, D02 en B6 van bijlage 1 van het RVV 1990 op het brom/fietspad ter hoogte van de fietsoversteek op de Fokkerweg bij de kruising van de Koolhovenlaan met de Fokkerweg, in de gemeente Haarlemmermeer.

Logo Noord-Holland

 

 

Aanleiding

De provincie Noord-Holland heeft de omlegging van de N201 in het gebied tussen de A4, de A9 en Amstelhoek gerealiseerd. Dit was nodig om de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid in het gebied te verbeteren. Voor (brom)fietsers is een brom/fietspad gerealiseerd ter hoogte van de kruising van de Koolhovenlaan met de Fokkerweg te Aalsmeer. Voor het plaatsen van de borden G12a, D02 en B6 dient een verkeersbesluit te worden genomen.

 

Noodzaak en doelstelling verkeersbesluit

Op grond van artikel 15, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) moet voor het plaatsen de borden G12a, D02 en B6 van bijlage I van het RVV 1990 dient een verkeersbesluit worden genomen. De doelstelling van dit verkeersbesluit is het verzekeren van de veiligheid op de weg. Deze belangen zijn genoemd in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994.

 

Maatregelen

Het aanbrengen van bord G12a, fiets/ bromfietspad (2x) op het fietspad ter hoogte van de fietsoversteek met de Fokkerweg.

 

Het aanbrengen van bord B6, verleen voorrang aan bestuurders op de kruisende weg en haaientanden (3x) op het fietspad ter hoogte van de fietsoversteek met de Koolhovenlaan.

 

Het aanbrengen van bord D02, betreft een gebod voor alle bestuurders om het bord voorbij te gaan aan de zijde die de pijl aangeeft (2x) voorzien van een reflecterende gele koker aan beide uiteinden van de middengeleider tussen de rijstroken op de Fokkerweg ter hoogte van de fietsoversteek.

 

Verplicht overleg

Over een verkeersbesluit moet op grond van artikel 24 van het BABW overleg worden gevoerd met de korpschef van de nationale politie. De daartoe gemachtigde medewerkers verkeersadvisering van politie hebben ingestemd met de maatregelen.

 

Afweging belangen

De maatregelen zullen leiden tot een vlottere en veiligere verkeersafwikkeling. Dit dient de belangen van de weggebruiker. Gelet hierop en het gegeven dat de maatregelen in overleg met de omgeving tot stand zijn gekomen, verwachten wij niet dat door de maatregelen belangen onevenredig geschaad zullen worden.

 

Bevoegdheid

De weggedeelten waar deze maatregelen voor worden getroffen, zijn in beheer bij de provincie Noord-Holland. Daarom zijn wij (Gedeputeerde Staten van Noord-Holland) op grond van artikel 18, lid 1, sub b, van de Wegenverkeerswet 1994 het bevoegde bestuursorgaan om dit verkeersbesluit te nemen.

 

BESLUIT

Gelet op het voorgaande besluiten wij:

 

  • 1.

    door het plaatsen van borden B6 van bijlage 1 van het RVV 1990 en het aanbrengen van haaientanden op het wegdek, als bedoeld in artikel 80 van het RVV 1990, bij de fietsoversteek op de Fokkerweg ter hoogte van de kruising Koolhovenlaan/Fokkerweg, de voorrang zodanig te regelen dat bromfietsers en fietsers voorrang dienen te verlenen aan bestuurders op de Fokkerweg;

  • 2.

    door het plaatsen van de borden G12a van bijlage 1 van het RVV 1990, het voor (brom)fietsers aangelegde pad gelegen aan weerszijden van de fietsoversteek op de Fokkerweg bij de kruising van de Koolhovenlaan met de Fokkerweg  aan te wijzen als verplicht (brom)fietspad;

  • 3.

    door het plaatsen van bord D2 van bijlage 1 van het RVV 1990 op de middengeleider tussen de rijstroken op de Fokkerweg, bestuurders te verplichten om de verkeersheuvels aan de rechterzijde te passeren;

  • 4.

    dit besluit mede te delen aan de gemeente Haarlemmermeer;

  • 5.

    van dit besluit mededeling te doen in de Staatscourant.

 

 

Haarlem, 24 november 2015

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland,

namens dezen,

F.J. van der Linden

Sectormanager Beheerstrategie en Programmering Infrastructuur

 

Bezwaar

1.Als u belanghebbende bent kunt u binnen zes weken na de verzending, uitreiking of publicatie van dit besluit schriftelijk bezwaar aantekenen. Het bezwaarschrift kunt u sturen aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, ter attentie van de secretaris van de Hoor- en adviescommissie, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem. Wij verzoeken u om in uw bezwaarschrift het telefoonnummer te vermelden waarop u overdag bereikbaar bent. Ook kunt u voor meer informatie de provinciale website bezoeken: www.noord-holland.nl.

Indien u bezwaar heeft ingediend is het mogelijk gebruik te maken van een minder formele procedure: een gesprek tussen u en een vertegenwoordiger van het college. Indien uw bezwaar zich hiervoor leent, wordt contact met u opgenomen, maar u kunt hier ook zelf om verzoeken, Een gesprek tast uw rechten als bezwaarmaker niet aan. Bovenstaand besluit treedt in werking, ook al wordt een bezwaarschrift ingediend. Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u –bij een spoedeisend belang- een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de bevoegde rechtbank.

 

2. Voor vragen of opmerkingen over het besluit kunt u bellen met de heer H. Dierkx, werkzaam bij de afdeling Beheerstrategie en Programmering Infrastructuur, tel. (023) 514 42 56.

 

 

Naar boven