Gemeente Ede - realiseren openbaar fietspad - in het verlengde van de Griftweg in Ede

Logo Ede

829466

College van burgemeester en wethouders

Overwegingen ten aanzien van het besluit

De gemeente Ede en Veenendaal hebben in 2010 besloten een snelfietsroute te realiseren tussen beide gemeenten met als doel meer werknemers tussen beide gemeenten op de fiets te krijgen om zodanig het fietsgebruik te bevorderen en de filedruk in het gebied te verminderen. Dit gebeurt door het aanleggen van een snelle, directe, hoogwaardige fietsroute tussen beide gemeenten. Deze route is ook opgenomen in de verkeer- en vervoersplannen van Ede en Veenendaal. De route loopt vanaf station Ede-Wageningen naar Veenendaal. Eén tak van de route gaat naar het centrum van Veenendaal, de andere tak naar het bedrijventerrein de Batterijen en eindigt aan de Nieuweweg-Noord. Om de verbinding naar de Batterijen mogelijk te maken is een fietsdoorsteek nodig in het verlengde van de Griftweg naar Bastion. De doorsteek kan worden gemaakt door het realiseren van een stukje fietspad en een fietsbrug over de watergang. Gelet op het verzekeren van de verkeersveiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het instandhouden van de weg, het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet Milieubeheer, is het noodzakelijk om overeenkomstig bijgevoegde tekening verkeersmaatregelen in te stellen.

BESLUIT

Overeenkomstig bijgevoegde tekening de volgende verkeersmaatregelen in te stellen:

- een fietspad en een fietsbrug aan te leggen tussen de Griftweg in Ede en het Bastion in Veenendaal in het kader van de snelfietsroute Ede-Veenendeel door zowel fietsers als bromfietsers toe te staan via bebording G12a en G12b uit bijlage I van het RVV 1990, waarbij fietsers en bromfietsers voorrang dienen te verlenen aan het begin en het einde van de fietsverbinding via bebording B6 uit bijlage I van het RVV 1990, inclusief bijbehorende markering.

 

Ter inzage

Het besluit en daarbijhorende tekening liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kevin Jacobs van het cluster ROG, (0318) 680 391.

Ede, 26 november 2015

Burgemeester en wethouders

Namens deze,

Harriette Campen

afdeling Beleid Infrastructuur & Milieu

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Wij adviseren u om eerst contact op te nemen met Kevin Jacobs, (0318) 680 391, voor uitleg over het besluit. Bezwaar maakt u binnen 6 weken na de verzenddatum van dit besluit. U doet dit door het formulier bezwaarschrift indienen in te vullen op www.ede.nl/bezwaarmaken onder het tabblad aanvragen. U mag ook een brief sturen. Als u de brief stuurt, wilt u dan de volgende punten vermelden?

- uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres;

- de datum waarop u uw brief schrijft;

- een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;

- het zaaknummer of voeg een kopie van het besluit bij;

- uw handtekening.

Als u bezwaar maakt, blijft het besluit geldig totdat het bezwaar behandeld is. Na afloop van de bezwaarprocedure hoort u of het besluit wijzigt. Kunt u niet zo lang wachten? Dan kunt u de Rechtbank Gelderland om een voorlopige voorziening vragen. Als de rechtbank uw verzoek toewijst, dan worden de gevolgen van het besluit opgeschort. Meer informatie hierover vindt u op www.rechtspraak.nl.

Naar boven