Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid van de gemeente Drechterland’

Logo Drechterland

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend. Het bestemmingsplan ‘Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid’ van de gemeente Drechterland is op 26 oktober 2015 door de gemeenteraad van de gemeente Drechterland gewijzigd vastgesteld.

Gewijzigde vaststelling

Het vastgestelde bestemmingsplan is na de ingediende zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan op verschillende punten gewijzigd. Daarnaast zijn er diverse ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Alle wijzigingen zijn aangegeven in de bij het raadsbesluit behorende:

  • Reactienota overleg en inspraak bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid

  • Nota ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid

Ter inzage legging

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 4 december 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. U kunt de papieren versie inzien in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Hoogkarspel. U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl via het plan-ID NL.IMRO.0498.EHBPDrechterlandZd-VG01 .

Beroepsprocedure

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen binnen een termijn van zes weken, ingaande op de dag na die waarop het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken ter inzage zijn gelegd, belanghebbenden schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie staat op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl. Beroep bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State kan worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te hebben gemaakt;

  • Belanghebbenden als het gaat om de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

De dag na het verstrijken van de beroepstermijn treedt het bestemmingsplan in werking, tenzij binnen de termijn, in samenhang met een ingediend beroep, een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Het verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven