Zakelijke beschrijving (voorlopige aanwijzing) voorkeursrecht De Driesprong, gemeente Ermelo

Logo Ermelo

Aanwijzing

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo maakt ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend, dat zij op 1 december 2015 heeft besloten tot voorlopige aanwijzing van de percelen die gelegen zijn in het gebied van de gebiedsontwikkeling De Driesprong als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24 en 26 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn.

De aangewezen percelen zijn globaal gelegen ten zuiden van de Hamburgerweg, ten westen van de Van Strijlandweg en ten noorden van de Oude Telgterweg. De aanwijzing heeft als planologische basis de ruimtelijke structuur “De Buurtjes – verdicht” en de toegedachte bestemmingen zoals opgenomen in het voorstel van de gemeenteraad. De percelen zijn op dit moment bestemd voor “Bedrijf”. Deze percelen zijn beoogt voor een toekomstige bestemming Dienstverlening, Groen, Tuin, Verkeer en Wonen. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorend kadastraal overzicht en lijst van aangewezen percelen. Het besluit van 1 december 2015 treedt in werking 3 december 2015 en geldt voor een termijn van maximaal drie maanden.

 

Aanbiedingsplicht

Door het besluit tot voorlopige aanwijzing van de percelen gelegen in het gebied van de gebiedsontwikkeling De Driesprong, waarop een voorkeursrecht is gevestigd en de publicatie in de Staatscourant wordt onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing verklaard. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Ermelo te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen dit besluit tot voorlopige aanwijzing een bezwaarschrift indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo gericht te worden. Adres: Postbus 500, 3850 AM Ermelo.

 

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Aan het verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Zienswijzen

Binnen drie maanden na dagtekening van het aanwijzingsbesluit van het college, dient de gemeenteraad de aanwijzing van de gronden te bestendigen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot aanwijzing van de gronden worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht, in de gelegenheid gesteld om vóór 30 december 2015, schriftelijk of mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het voorgenomen raadsbesluit naar voren te brengen.

Uw zienswijze dient u te richten aan de gemeenteraad van de gemeente Ermelo, postbus 500, 3850 AM Ermelo. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met het Klantencontactcentrum van de gemeente Ermelo: 0341 - 56 71 68.

 

Ter inzage

Het besluit op basis waarvan het voorkeursrecht is gevestigd en de stukken welke betrekking hebben op deze aanwijzing liggen met ingang van 3 december 2015 gedurende zes weken kosteloos voor een ieder ter inzage bij de gemeente Ermelo, Raadhuisplein 2, 3850 AM Ermelo. Deze documenten zijn in te zien gedurende de openstelling van de publieksbalie Vergunningen, op werkdagen van 8.30 uur tot en met 12.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Gemeente Ermelo: 0341 – 56 73 21.

Naar boven