Vaststelling bestemmingsplan '1e Herziening Buitengebied 2012'

Logo Montfoort

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken, ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 26 oktober 2015 besloten heeft het bestemmingsplan ‘1e Herziening Buitengebied 2012’ (NL.IMRO.0335.BP1eHerzBg-vg01) ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘1e Herziening Buitengebied 2012’ omvat het buitengebied van de gemeente Montfoort. Het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2012’ is op onderdelen herzien. In het bestemmingsplan ‘1e Herziening Buitengebied 2012’ zijn de volgende zaken verwerkt:

  • · Proactieve aanwijzing provincie Utrecht van 10 december 2013

  • · Uitspraak Raad van State op de beroepschriften tegen het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2012’ van 17 september 2014

  • · Reparatie geconstateerde onjuistheden in de huidige planregeling en verbeelding van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2012’

  • · Nieuwe, kleinschalige ontwikkelingen, waarvoor een bestemmingswijziging nodig is

Een overzicht van alle wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ‘1e Herziening Buitengebied 2012’ is opgenomen in de toelichting van het bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit met bijbehorende stukken ligt van woensdag 8 december 2015 tot en met dinsdag 19 januari 2016 ter inzage op het stadskantoor van Montfoort, Kasteelplein 5. Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan geraadpleegd worden via de gemeentelijke website: www.montfoort.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn eveneens te raadplegen op de gemeentelijke website.

Beroep instellen

Tot en met dinsdag 19 januari 2016 kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen het vaststellingsbesluit kan beroep worden ingesteld door:

  • a.

    een ieder die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze kenbaar heeft gemaakt;

  • b.

    een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze tijdig kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder beroep instellen.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan ‘1e Herziening Buitengebied 2012’ treedt in werking op woensdag 20 januari 2016. Wanneer evenwel binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

 

Naar boven