Gemeente Bussum - tijdelijke verkeersmaatregelen afsluiten Kapelstraat en deel Havenstraat in verband met de kerstmarkt op 19 december 2015

Logo Bussum

VB 2015 - 066

Gemeente Bussum

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Dit verkeersbesluit wordt genomen op grond van de bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994 (artikel 18 lid 1 onder 1), het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW).

 

Er heeft overleg plaatsgevonden met de politie /brandweer zoals dat staat aangegeven in artikel 24 van het BABW. De politie heeft ingestemd met de voorgestelde verkeersmaatregelen:

 

• Plaatsing/verwijdering van verkeerstekens

• Treffen van maatregelen die leiden tot een beperking

De afzetting van een weg tijdens het evenement moet voldoen aan de eisen die zijn opgenomen in de uitgave CROW 96B: “Maatregelen bij werken in uitvoering op niet-autosnelwegen”.

Het is noodzakelijk voorzieningen te treffen voor vervangende routes en/of omleidingen en als dat nodig is extra maatregelen te nemen voor

• Het verzekeren van de veiligheid op de weg,

• Het beschermen van weggebruikers en passagiers,  

Reikwijdte van het besluit

De afsluiting geldt voor de Kapelstraat (tussen de Havenstraat en de Kerkstraat) en deel Havenstraat (tussen Landstraat en Wilhelminaplantsoen).

Belangenafweging (artikel 21 BABW)

Het evenement kerstmarkt is een jaarlijks terugkerend evenement. De Kapelstraat is geen busroute, de afsluiting heeft geen nadelige gevolgen voor de doorstroming van het verkeer. De organisatie dient de afsluiting van de Kapelstraat ook aan te kondigen op de Thierenstraat, de Nieuwe Brink en het Achterom. Dit om te voorkomen dat verkeer onnodig de straat inrijdt en niet verder kan rijden.

Voorschriften aan het besluit

De straat dient te worden afgezet met bebording (schrikhekken en bord A1, zie onderaan besluit).

Ook dient op de Thierensstraat (kruising Kerkstraat), Havenstraat (kruising Landstraat en bij Wilhelminaplantsoen) bebording te worden geplaatst waaruit blijkt dat doorgaand verkeer richting Kapelstraat niet mogelijk is.

U dient de bewoners van de Kapelstraat, De Havenstraat, de Thierenstraat, de Nieuwe Brink en het Achterom door middel van een brief op de hoogte te stellen. Deze brief verstuurt u uiterlijk 20 augustus 2015 aan de omwonenden. Een afschrift van de brief stuurt u naar mevrouw Van Dijk van de gemeente; i.vandijk@bussum.nl.

De maatregelen gaan in op zaterdag 19 december 2015 om 7.00 uur en worden opgeheven uiterlijk 19 december 2015 om 21.00 uur.

BESLUIT

Het college besluit:

  • 1.

    tijdelijke verkeersmaatregelen te nemen die nodig zijn voor het afsluiten van de Kapelstraat (tussen de Havenstraat en de Kerkstraat) en deel Havenstraat (tussen Landstraat en Wilhelminaplantsoen) op zaterdag 19 december 2015 tussen 7.00 en 21.00 uur in verband met de kerstmarkt.

  • 2.

    dit aan te gegeven door het plaatsen van bord C1 uit bijlage 1 van het RVV 1990 (zie onderaan dit verkeersbesluit).

  • 3.

    deze maatregelen gaan in op zaterdag 19 december 2015 om 7.00 uur en worden opgeheven uiterlijk 19 december 2015 om 21.00 uur.

het besluit openbaar te maken in de krant Bussums Nieuws, de Staatscourant en de website van de gemeente Bussum in de week na datum op dit besluit. De organisator van het evenement ontvangt het besluit via de post.

 

Bussum, 25 november 2015

Burgemeester en wethouders van Bussum,

namens hen,

dhr. E. ‘t Hart

teamleider afdeling Ruimte

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaar

Op het moment van publicatie is het besluit wel van kracht en kan daartegen binnen zes weken bezwaar en beroep worden aangetekend.

 

Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken een bezwaarschrift indienen. In dit bezwaarschrift geeft u aan om welke reden u het niet met dit besluit eens bent.

Het bezwaar moet u, binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit heeft genomen, verzenden aan:

Burgemeester en wethouders van Bussum

Postbus 6000

1400 HA BUSSUM

 

Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit. (zie artikel 6:16 van de AWB)

 

Bij de president van de Arrondissementsrechtbank Midden Nederland kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling van het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

 

Naar boven