Logo Dantumadiel
Verlening omgevingsvergunning De Westereen, Dantumadiel

Burgemeester en wethouders van Dantumadiel maakt bekend dat een omgevingsvergunning is verleend voor:

De Westereen

  • Aan de Boppewei, het aanleggen en herstellen van elzensingels.

De omgevingsvergunning bestaat uit de activiteit handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening nu de ter plekke geldende bestemming openheid nastreeft, er kan daarom niet zonder meer een omgevingsvergunning worden verleend. Het college heeft besloten om via artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht af te wijken van het bestemmingsplan. Tijdens de termijn van ter inzage legging van de ontwerpomgevingsvergunning is 1 zienswijze ontvangen wat heeft geleid tot een aanpassing van het plangebied op www.ruimtelijkeplannen.nl. De verleende omgevingsvergunning is voor het overige inhoudelijk ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Ter inzage

De omgevingsvergunning en de daarbij behorende stukken kunnen met ingang van 19 februari t/m 1 april 2015 worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Hynsteblom 4 in Damwâld. De omgevingsvergunning is vanaf die datum eveneens digitaal te bekijken op onze website www.dantumadiel.eu en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De directe link met IMRO codering is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1891.ovWEboppeweisingel-0401.

Beroep

In de periode van 20 februari t/m 2 april 2015 kan in dit geval alleen nog beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit. Het beroep dient te worden gericht aan de Rechtbank Noord-Nederland, sector Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Het besluit treedt in werking, daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe kan bij onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van dezelfde rechtbank. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

K.S. Heldoorn, burgemeester

B.T.T. Schat, secretaris

Naar boven