Wijzigingsbesluit Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa

De Nederlandse Zorgautoriteit,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 11 van het Bestuursreglement van de Nederlandse Zorgautoriteit;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa wordt gewijzigd als volgt:

A

In artikel 4 worden de volgende wijzigingen aangebracht:

1. In het eerste lid wordt ‘de AWBZ,’ geschrapt.

2. Onder vervanging van de punt door een komma, wordt in het tweede lid de zinsnede ‘en de unit Toezicht Transparantie en Zorgplicht’, vervangen door: Toezicht Transparantie en Zorgplicht en de unit Toezicht Wlz-uitvoerders.

3. Onder vervanging van de punt door een komma, wordt in het tweede lid (nieuw) de zinsnede ‘en de unit Toezicht Wlz-uitvoerders’, vervangen door: Toezicht Wlz-uitvoerders en de unit Snelle Interventies.

B

Artikel 8 komt te luiden als volgt:

Artikel 8. Unit Human Resource Management

De unit Human Resource Management is belast met het ondersteunen van medewerkers, unitmanagers en directeuren bij de uitvoering van het HRM-beleid en de advisering van de Raad van Bestuur op het gebied van organisatievraagstukken en personele vraagstukken, in het bijzonder op het gebied van persoonlijke ontplooiing en organisatie-ontwikkeling, arbeidsvoorwaarden, de HR-cyclus, personeels in- en uitstroom, opleiding, coaching, conflictbemiddeling en gezondheidszorg.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 december 2015 en werkt voor wat betreft artikel I, onderdeel A, onder 2, terug tot en met 1 november 2015.

Utrecht, 17 november 2015

Nederlandse Zorgautoriteit M.J. Kaljouw voorzitter Raad van Bestuur

TOELICHTING BIJ HET WIJZIGINGSBESLUIT VAN HET BESLUIT ORGANISATIE, MANDAAT, VOLMACHT EN MACHTIGING NZA

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft op 17 november 2015 besloten tot aanpassing van de artikelen 4 en 8 van het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa (hierna: Mandaatbesluit).

Artikelsgewijze toelichting

Artikel I, onderdeel A

In het eerste lid van artikel 4 was de AWBZ nog opgenomen. Deze wet is inmiddels vervangen door de Wet langdurige zorg (Wlz). De Directie Toezicht & Handhaving is geherstructureerd in verband met uitbreiding van de directie. Daarbij zijn twee nieuwe units opgericht. De unit Toezicht Zorgverzekeraars is in verband hiermee opgesplitst in een unit Toezicht Zorgverzekeraars en een unit Toezicht Wlz-uitvoerders. De unit Snelle Interventies is een nieuwe unit die snel gaat inspelen op signalen en meldingen die bij de NZa binnenkomen, in het kader van het verbeterd meldloket.

Artikel I, onderdeel B

De aanpassing in artikel 8 betreft een technische aanpassing. Per abuis was nog niet in het artikel opgenomen dat de unit HRM ook belast is met het ondersteunen van medewerkers. Inhoudelijk vinden er geen wijzigingen plaats in de taken van de unit HRM met deze aanpassing.

De integrale tekst van het Mandaatbesluit NZa is te vinden op de website van de NZa: www.nza.nl.

Naar boven