Logo Beverwijk
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Herman Heijermanslaan, Beverwijk

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 5 februari 2015 het bestemmingsplan Herman Heijermanslaan, met plan-ID NL.IMRO.0375.BPHHeijermanslaan-VG01, gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Het plangebied is westelijk gesitueerd in het deelgebied Waterwijk van de woonwijk Broekpolder globaal gelegen tussen de Laan van Archeologie en de Israël Queridolaan en betreft de nog niet ontwikkelde percelen. Het bestemmingsplan is opgesteld ten behoeve van een meer flexibele regeling voor het plangebied, waarbinnen ook de mogelijkheid bestaat andere woningtypen (dan uitsluitend vrijstaande woningen) te realiseren.

Op 9 oktober 2013 is een vooraankondiging gedaan dat voor dit gebied een nieuw bestemmingsplan ontwikkeld zou gaan worden. Vanaf 1 mei 2014 t/m 11 juni 2014 heeft een ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage gelegen in het kader van de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen. Gelijktijdig met deze periode heeft een ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden in het kader van de Wet geluidhinder ter inzage gelegen.

Wijzigingen

De zienswijzen hebben geleid tot wijzigingen. Voor een overzicht van alle wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, wordt kortheidshalve verwezen naar de Nota van Wijzigingen, bijlage 1 van de Nota beantwoording zienswijzen, behorende bij het vaststellingsbesluit van 5 februari 2015. Alle wijzigingen houden verband met ingediende zienswijzen van omwonenden.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met onderliggende stukken ligt vanaf donderdag 19 februari 2015 gedurende 6 weken ter inzage bij de publieksbalie van het stadhuis aan het Stationsplein 48 en bij de Bibliotheek IJmond-Noord, vestiging Beverwijk, aan het Kerkplein 5 te Beverwijk. Het bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en als pdf-bestand op de website via www.beverwijk.nl > beleid > ruimtelijke plannen.

Instellen van beroep

Gedurende de hierboven vermelde termijn van ter inzage legging bestaat de mogelijkheid beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze mogelijkheid staat uitsluitend open voor belanghebbenden die:

  • tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan hun zienswijze naar voren hebben gebracht bij de raad;

  • geen zienswijzen naar voren hebben gebracht bij de raad, maar wel beroep wensen in te stellen. Zij dienen, om ontvankelijk te worden verklaard in het beroep aan te tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig hun zienswijze bij de raad naar voren te brengen;

  • bedenkingen hebben tegen de wijzigingen welke bij vaststelling ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Crisis- en herstelwet

Op het raadsbesluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beverwijk, 18 februari 2015

Burgemeester en wethouders voornoemd

Naar boven