Ontwerpbestemmingsplan 'Rode Paard 1-3'

Logo Enkhuizen

Het college van burgemeester en wethouders van Enkhuizen maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Rode Paard 1-3' conform artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf donderdag 26 november 2015, gedurende zes weken ter inzage ligt.

 

 

Bestemmingsplan

Het plangebied ligt in de Gommerwijk en wordt omsloten door het Rode Paard ten Noorden, de Gerard Brandtweg ten Oosten, de Drechterlandseweg ten Zuiden en de kantoorbebouwing van Welwonen ten Westen. Binnen het voorontwerp bestemmingsplan wordt een discountsupermarkt mogelijk gemaakt met een winkelvloeroppervlakte van 1000m². Dit betreft een verplaatsing en tevens vergroting van een bestaande discountsupermarkt binnen de gemeente Enkhuizen. Daarnaast worden een parkeervoorziening van 79 plaatsen, een talud en groenvoorziening mogelijk gemaakt.

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, ligt vanaf donderdag 26 november 2015 gedurende zes weken ter inzage bij het Servicepunt in het Stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0388.BPRodePaard1tot3-ON01 is tevens te raadplegen op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Inloopavond

Op 9 december 2015 zal van 19.30 tot 21.00 uur een inloopavond worden gehouden. Deze inloopavond zal plaatsvinden in het Stadhuis, Breedstraat 53 te Enkhuizen in de Witte Zaal (1e verdieping). Hier wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om aan de behandelend ambtenaar en een medewerker van het stedenbouwkundig bureau wat het ontwerpbestemmingsplan heeft opgesteld vragen te stellen over het plan.

 

Zienswijze

Tijdens de bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder over het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Enkhuizen, Postbus 11, 1600 AA Enkhuizen. Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur bij het Loket Bouwen & Wonen in het Stadskantoor naar voren worden gebracht. Ook kunt u een mondelinge reactie tijdens deze uren doorgeven hiervoor kunt u een afspraak maken met de heer Weghaus.

 

Informatie

Dhr. F.M. Weghaus,

Beleidsadviseur Ruimte.

 

Enkhuizen, 10 november 2015

 

Burgemeester en wethouders van Enkhuizen,

 

De secretaris,

R.M. Reus

 

De burgemeester,

J.G.A. Baas

 

 

Naar boven