Vastgesteld bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan “Rossum herziening 2014, Weteringshoek” (BP1064), Maasdriel
Logo Maasdriel
Bestemmingsplan
De gemeenteraad heeft dit bestemmingsplan op 12 november gewijzigd vastgesteld
Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om aan Hogeweg 85 te Rossum een duurzaam woon- en groengebied te realiseren met daarin maximaal 73 grondgebonden woningen.
Het plangebied is gelegen aan de westrand van Rossum. Het plangebied wordt begrensd door de Hogeweg in het noorden, de bebouwde kom in het oosten en de Weteringshoek in het zuiden.
Op het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.
Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan (gedeeltelijk) gewijzigd. De toelichting is aangepast voor het onderwerp woningbehoefte. De regels en verbeelding zijn niet gewijzigd.
B eeldkwaliteitplan
Voor het plangebied is, aanvullend op regels van het bestemmingsplan, een beeldkwaliteitplan opgesteld. Het beeldkwaliteitplan bevat spelregels en richtlijnen voor de ruimtelijke kwaliteit die de gemeente in het plangebied nastreeft. Het beeldkwaliteitplan vormt het toetsingskader voor de welstandcommissie bij de beoordeling van in te dienen bouwplannen voor deze locatie. De gemeenteraad heeft het beeldkwaliteitplan gelijktijdig met het bestemmingsplan vastgesteld als onderdeel van de gemeentelijke welstandsnota.
Inzien
Van 26 november 2015 tot en met 6 januari 2016 ligt het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.
U kunt het bestemmingsplan ook vinden op;
  • onze website onder 'Wonen en Leven / Bouwen en bestemmingsplannen / Bestemmingsplannen inkijken.
  • op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1064-VG01
De bronbestanden zijn beschikbaar via http://imro.maasdriel.nl/plannen/NL.IMRO.0263.BP1064-/NL.IMRO.0263.BP1064-VG01
Beroep
Tijdens de inzagetermijn kan door belanghebbenden beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State
  • door diegenen die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan
  • tegen wijzigingen die bij de vaststelling in de regels en/of de verbeelding van het bestemmingsplan zijn aangebracht
  • door hen die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.
Een beroepschrift moet binnen de inzagetermijn worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
Als u bevoegd bent beroep in te stellen kunt u naast het indienen van een beroepschrift een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat over een voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van beroep en het aanvragen van een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.
Op het besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat
  • de belanghebbende in het beroepschrift moet vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is;
  • de belanghebbende binnen de beroepstermijn moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit (na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe gronden meer worden aangevoerd);
  • de Raad van State het beroepschrift versneld behandelt.
Meer informatie
Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar N. Aarts of D. van Lienden.
BEKENDMAKING BESLUIT WET GELUIDHINDER , Maasdriel
Het college van Maasdriel heeft op 29 september 2015 een hogere geluidsbelasting dan de voorkeurswaarde van 48 dB(A) vastgesteld in verband met het bestemmingsplan “Rossum herziening 2014, locatie Weteringshoek te Rossum”. Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om aan Hogeweg 85 te Rossum een duurzaam woon- en groengebied te realiseren met daarin maximaal 73 grondgebonden woningen.
Inzien
Het besluit voor vaststelling hogere grenswaarde(n) met de daarbij horende bijlage(n) ligt van 26 november 2015 tot en met 6 januari 2016 ter inzage tijdens de openingstijden in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.
Beroep
Tijdens de inzagetermijn kan door belanghebbenden beroep tegen het besluit worden ingediend.
Een beroepschrift moet binnen de inzagetermijn worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (AbRS), Postbus 20.019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
Naast het indienen van een beroepschrift kan een voorlopige voorziening aangevraagd worden bij de Voorzitter van de AbRS. Als van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, treedt het besluit niet in werking voordat over een voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van beroep en het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Meer informatie
Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar D. van Lienden.
Naar boven