Besluit van de Minister van Algemene Zaken van 18 november 2015, nr. 3831306, tot wijziging van het Instellingsbesluit Audit Committee Ministerie van Algemene Zaken 2013 in verband met de wijziging van het aantal leden van het Audit Committee

De Minister van Algemene Zaken,

Gelet op de Regeling Audit Committees 2012;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 4, onderdelen b en c komen te luiden:

  • b. De directeur Concerncontrol, de (directeur en/of clustermanager van de) Auditdienst Rijk, (een vertegenwoordiger van) de Algemene Rekenkamer en de door de Minister benoemde onafhankelijke externe leden;

  • c. Als agendalid: de plaatsvervangend secretaris-generaal, de directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst, de plaatsvervangend directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst, de directeur van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de directeur Bedrijfsvoering, de directeur van de Dienst Publiek en Communicatie, de directeur van het Kabinet van de Koning, de voorzitter van de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen en Veiligheidsdiensten en de Chief Information Officer van het Ministerie van Algemene Zaken.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 november 2015.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 18 november 2015

De Minister-president, Minister van Algemene Zaken, M. Rutte

TOELICHTING

Met het besluit tot wijzing van het Instellingsbesluit Audit Committee Ministerie van Algemene Zaken wordt het aantal Audit Committee leden gereduceerd. Het Audit Committee bestaat uit de secretaris-generaal als voorzitter, de directeur Concerncontrol, de directeur en/of clustermanager van de Auditdienst Rijk, een vertegenwoordiger van de Algemene Rekenkamer en de door de Minister benoemde onafhankelijke externe leden. De onder sub c genoemde functionarissen kunnen de vergadering bijwonen indien er voor hun diensten relevante agendapunten worden behandeld.

De Minister-president, Minister van Algemene Zaken, M. Rutte

Naar boven