Herstelbesluitbestemmingsplan Buitengebied(bestuurlijke lus)
Logo Veghel
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Veghel het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ bij besluit van 22 oktober 2015 opnieuw, met wijzigingen, heeft vastgesteld. Het herstelbesluit vloeit voort uit de tussenuitspraak van 5 augustus 2015 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, zaaknummer 201402269/2. Deze tussenuitspraak heeft betrekking op het besluit van de gemeenteraad van 19 december 2013 tot vaststelling van het bestemmingsplan.
De Afdeling bestuursrechtspraak heeft enkele gebreken geconstateerd in het bestemmingsplan en in verband daarmee de zogeheten bestuurlijke lus toegepast. Zij heeft in de tussenuitspraak aan de gemeenteraad de opdracht gegeven de geconstateerde gebreken te herstellen via het nemen van een gewijzigd vaststellingsbesluit, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gevolgd hoeft te worden.
De wijzigingen
In het herstelbesluit van de raad zijn de volgende wijzigingen aangebracht:
Regels:
Aan artikel 4.2.2 is de volgende regel (lid m) toegevoegd: ‘in afwijking van het bepaalde onder a is ter plaatse van de aanduiding specifieke bouwaanduiding – goothoogte’ een goothoogte van 5,95 meter toegestaan.
Verbeelding :
  • Aanpassing van de begrenzing van de gebiedsaanduiding ‘reconstructiewetzone – verwevingsgebied 2’ ten noorden van ‘Veghels Buiten – Noordoost’.
  • De meest oostelijke stal binnen het bouwvlak van Boterweg 26 is voorzien van de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – goothoogte’.
  • Het bouwvlak behorende bij Dorshout 31 is voorzien van de aanduiding ‘intensieve veehouderij’.
Inzage
Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Ottenstraat 4, gedurende openingstijden. Tevens is het gewijzigde bestemmingsplan elektronisch raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.BU01aa000000BP2013-VG02.
Beroep
Belanghebbenden kunnen tegen de aangebrachte wijzigingen (nieuw vaststellingsbesluit) gedurende de inzagetermijn beroep instellen. Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan bij aanwezigheid van een spoedeisend belang tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.
Vragen?
U kunt contact opnemen met de heer F. Schellen van de afdeling Ruimte, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.
Veghel, 25 november 2015
Burgemeester en wethouders van Veghel
Naar boven