Bekendmaking voorbereidingsbesluit 3 locaties Kamerlingh Onnesweg-gebied
Logo Hilversum
Burgemeester en Wethouders van Hilversum maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 18 november 2015 een voorbereidingsbesluit heeft genomen.
 
Inhoud
Met het voorbereidingsbesluit heeft de raad besloten dat alle bouw- en gebruikswijzigingen ten behoeve van wonen verboden zijn.
 
Gebied voorbereidingsbesluit
Het voorbereidingsbesluit geldt voor 3 locaties binnen de grenzen van het bestemmingsplan ‘Kamerlingh Onnesweg’. Het gaat om de zogenoemde Philipslocatie (Anton Philipsweg), de locatie bij de Mussenstraat en het terrein van de Morgensterkerk (Seinstraat 2). De gebieden zijn op een bij dit besluit behorende kaart weergegeven.
 
Reden
Op de 3 bovengenoemde locaties binnen de grenzen van het bestemmingsplan Kamerlingh Onnesweg is abusievelijk een extra bestemming opgenomen die een ongewenst effect kan hebben. Op deze locaties is naast de passende bestemming ook een algemene ruime woonbestemming gegeven.
 
Het bestemmingsplan ‘Kamerlingh Onnesweg’ is in 2013 in het kader van de actualisatie van veel meer bestemmingsplannen vastgesteld. Uitgangspunt was destijds dat alleen de huidige planologische situatie werd overgenomen in de nieuwe (geactualiseerde) bestemmingsplannen. Dat is op de genoemde locaties dus abusievelijk niet gebeurd.
 
Het besluit geeft aan dat een bestemmingsplanherziening in voorbereiding wordt genomen. Eventuele aanvragen om een omgevingsvergunning worden dan aangehouden. Zodra het nieuwe bestemmingsplan in werking treedt, vervalt dit voorbereidingsbesluit van rechtswege.
 
Inwerkingtreding en duur
Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 24 november 2015 en heeft een werkingsduur van één jaar.
 
Inzien
Het voorbereidingsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 24 november 2015 ter visie bij de Burgerleeskamer/Balie 14 in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken. Het voorbereidingsbesluit is digitaal in te zien in de digitale burgerleeskamer op de website van de gemeente Hilversum (www.hilversum.nl, klik op ‘Actueel’). Het besluit kan daarnaast ook worden ingezien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het besluit worden gevonden via het invullen van het planid-nummer NL.IMRO.0402.09vb01kamerlinghon-va01.
 
Tegen het voorbereidingsbesluit is geen beroep mogelijk.
Voor vragen kunt u contact opnemen met heer A. Rijntjes van de afdeling Beleidsontwikkeling, bereikbaar op telefoonnummer 035 – 629 2402.
 
 
 
Hilversum, 23 november 2015

Burgemeester en wethouders gemeente Hilversum

Naar boven