Kennisgeving
Logo Amsterdam
Het college van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam maakt op grond van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de volgende besluiten zijn genomen:
  • 1.
    het vastgestelde bestemmingsplan Project O1 – 1e Oosterparkstraat 88-126;
  • 2.
    de hieraan gerelateerde beschikking voor het verlenen van hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidhinder;
  • 3.
    de hieraan gerelateerde omgevingsvergunning.
Bestemmingsplan 1 e Oosterparkstraat 88-126 en omgevingsvergunning
Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning hebben betrekking op de percelen 1e Oosterparkstraat 88-126. De begrenzing van het bestemmingsplan volgt in het noorden het hart van de Eerste Oosterparkstraat. In het oosten de perceelsgrens tussen Eerste Oosterparkstraat 126 en 126A en in het zuiden de (nieuwe) perceelgrens tussen Eerste Oosterparkstraat 88-126 en Tweede Oosterparkstraat 33. In het westen is de begrenzing de perceelsgrens tussen Eerste Oosterparkstraat 66 en 88.
De volgende functies worden mogelijk gemaakt: bedrijven, dienstverlening, detailhandel, parkeren, ondergeschikte horeca in de eerste bouwlaag en daarbij behorende functies als tuinen en erven inritten, laad- en losvoorzieningen, groen, water etc. Verder worden de functies wonen en aan-huis-gebonden beroepen en bedrijven op de tweede bouwlaag en de hogere verdiepingen mogelijk gemaakt. Tevens worden verkeersfuncties als straten, pleinen, wegen, fiets- en voetpaden, parkeerplaatsen en in- en uitritten mogelijk gemaakt evenals groenvoorzieningen en tuinen en erven. Het bouwplan wordt grotendeels gerealiseerd in geheel nieuwe bebouwing. Het bouwplan wordt gerealiseerd in geheel nieuwe bebouwing achter historisch verantwoorde en
gedeeltelijk terug gebouwde gevels.
Coördinatie
Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten wordt tegelijk behandeld. Naast het bestemmingsplan en de hogere grenswaarde wordt ook de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld. Dit betekent dat ook tegen de omgevingsvergunning alleen beroep kan worden aangetekend indien tijdig een zienswijze is ingediend tegen het ontwerp.
Raadplegen stukken:
Het bestemmingsplan, de beschikking hogere grenswaarden en de omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken liggen vanaf 21 november 2015 ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (met ID-kenmerk: NL.IMRO.0363.M1309BPSTD-VG01). Tevens is het bestemmingsplan in te zien bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur en op donderdag van 13:00 tot 20:00 uur. U dient hiervoor een afspraak te maken via www.oost.amsterdam.nl of telefonisch via 14 020.
Beroep instellen
Gedurende de beroepstermijn (22 november 2015 tot en met 4 januari 2016) kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend, alsmede belanghebbenden die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Belanghebbenden die menen dat op grond van hun spoedeisend belang het bestemmingsplan of één van de gecoördineerde besluiten niet in werking kan treden, hebben tevens de mogelijkheid om een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.
Omdat op dit besluit de Crisis- en herstelwet van toepassing is, zal een versnelde behandeling bij de Raad van State plaatsvinden. In dit verband dienen alle beroepsgronden gedurende de beroepstermijn worden aangevoerd, na de beroepstermijn mogen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.
Het bestemmingsplan en de gecoördineerde besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Amsterdam, 20 november 2015
Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Amsterdam
Naar boven