Logo Sint-Oedenrode
Bestemmingsplan ‘Vakantiepark Boschvoort, Koeveringsedijk Sint-Oedenrode’ vastgesteld, Sint-Oedenrode

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Oedenrode maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 29 januari 2015 het bestemmingsplan “Vakantiepark Boschvoort, Koeveringsedijk Sint-Oedenrode”, NL.IMR0.0846.BP2012BUI01BOSCHV-vg01 heeft vastgesteld.

Omschrijving bestemmingsplan “Vakantiepark Boschvoort, Koeveringsedijk Sint-Oedenrode”.

Het bestemmingsplan “Vakantiepark Boschvoort, Koeveringsedijk Sint-Oedenrode” maakt de realisering van een vakantiepark mogelijk door uitbreiding van de bestaande recreatiebestemming aan de Koeveringsedijk 5. De uitbreiding betreft de oprichting van 11 dubbele vakantiebungalows, en 4 enkele vakantiebungalows, een grasveld voor 17 toeristische standplaatsen voor tenten, campers of caravans, een parkeerterrein voor het parkeren van 49 auto’s, facilitaire gebouwen, zoals entree, receptie, campingwinkel, kantine en kinderboerderij met een totale oppervlakte van ongeveer 500 m². Tussen de facilitaire gebouwen en het veld voor tenten, campers en caravans is een zone voor een speelveld, een zwembad en een kinderboerderij en een schuur met een oppervlakte van 150 m² voor de opslag van materialen en machines voor onderhoud.

Nieuwe vaststelling naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan “Vakantiepark Boschvoort, Koeveringsedijk Sint-Oedenrode” is vastgesteld naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 23 mei 2014 waarbij bestemmingsplan “Vakantiepark Boschvoort te Sint-Oedenrode”, zoals dat door de raad was vastgesteld op 26 september 2013, is vernietigd.

Ten opzichte van het laatstgenoemde bestemmingsplan zijn de volgende aanpassingen doorgevoerd:

  • De gebruiksbeperkingen voor de plas zijn in het bestemmingsplan opgenomen;

  • De uit te voeren landschappelijke inpassing van het plangebied is ook in de planregels opgenomen;

  • Door middel van een akoestisch onderzoek is aangetoond dat er sprake is van een goed woon- en leefklimaat.

Meer informatie hierover is te vinden in het raadsvoorstel, het raadsbesluit en "Nota van wijzigingen in verband met de uitspraak Raad van State d.d. 23-5-2014 inzake bestemmingsplan Vakantiepark Boschvoort te Sint-Oedenrode".

In de aangehaalde uitspraak heeft de afdeling Bestuursrechtspraak aangegeven dat voorafgaand aan een nieuw besluit niet opnieuw een ontwerpbestemmingsplan in procedure hoeft te worden gebracht zodat de raad direct het definitieve plan kan vaststellen.

Inzage

Vanaf donderdag 12 februari 2015 tot en met woensdag 25 maart 2015 liggen het vastgestelde bestemmingsplan “Vakantiepark Boschvoort, Koeveringsedijk Sint-Oedenrode” met de bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage op het publieksplein van het gemeentehuis aan het burgemeester Wernerplein 1 te Sint-Oedenrode. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend tussen 9.00 en 12.30 uur. U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op de gemeentelijke website is informatie over het plan en een rechtstreekse link naar de landelijke voorziening opgenomen.

Beroep

Als belanghebbende kunt u tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een ingediend beroepschrift schorst niet de werking van het bestemmingsplan. U moet dan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit van de gemeenteraad omtrent de vaststelling van bestemmingsplan “Vakantiepark Boschvoort, Koeveringsedijk Sint-Oedenrode” treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn, naast het indienen van een beroep, een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Vragen

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met J. den Otter van het team Ruimtelijke Ordening (0413-481337).

Naar boven