Gemeente Nissewaard: ter inzage Besluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder Heerlijk Heenvliet
Logo Nissewaard
Kennisgeving op grond van artikel 83 lid 1 van de Wet geluidhinder.
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bernisse heeft op 16 december 2014 het besluit hogere grenswaarden Heerlijk Heenvliet vastgesteld.
Inhoud/plangebied
De nieuwbouwwijk Heerlijk Heenvliet ligt binnen de geluidzone van de Groene Kruisweg (N218) en het industrieterrein Botlek-Pernis. De Wet geluidhinder is van toepassing. Uit onderzoek is gebleken dat voor het gehele plangebied een hogere grenswaardenprocedure doorlopen moet worden. De geluidbelasting op deze bouwpercelen bedraagt maximaal 50 dB (verkeer) en 56 dB(A) (industrie).
Met dit (ontwerp)besluit wordt een hogere geluidsbelasting (hogere waarde) dan de voorkeurswaarde van 48 dB (verkeer) en 50 dB(A) (industrie) toegestaan.
Bij de vaststelling is het besluit nog ambtshalve gewijzigd op een tweetal punten naar aanleiding van een overleg met het Havenbedrijf Rotterdam:
  • 1.
    Voor een drietal woningen aan de noordkant van het plangebied is, bij een rekenhoogte van 7,5 meter een hogere waarden van 56 dB(A) vereist waarbij gebruik wordt gemaakt van de zeehavennorm. Het besluit hogere grenswaarden is hierop aangepast.
  • 2.
    de kaart met hogere waarden is ter controle nogmaals naast de berekende geluidbelastingen gelegd (bijlage 6 van het akoestisch onderzoek) omdat uitgegaan moet worden van de berekende geluidsbelasting op de bovenste bouwlaag (rekenhoogte 7,5 m). Dit heeft geleid tot aanpassing, namelijk een verhoging met 1 dB(A).
De ingediende zienswijzen hebben niet geleid tot aanpassing van het besluit omdat het besluit géén consequenties heeft voor de bestaande woningen. De indieners worden schriftelijk op de hoogte gebracht omtrent de afhandeling van hun zienswijze.
Inzage
U kunt besluit van 9 februari tot 23 maart 2015 inzien:
  • op www.officielebekendmakingen.nl;
  • in het stadhuis, Raadhuislaan 106, 3201 EL Spijkenisse.
Beroep
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen, gedurende de beroepstermijn de volgende belanghebbenden beroep instellen:
  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij het college van Bernisse.
  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs hun zienswijzen op het ontwerpbesluit niet tijdig naar voren hebben kunnen brengen.
  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijziging die het college bij vaststelling heeft aangebracht.
Het beroep dient te worden gericht aan:
de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State
Postbus 20019
2500 EA Den Haag
Het besluit tot vaststelling van het besluit hogere grenswaarden treedt in werking op de dag na afloop van genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.
Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.
Meer weten?
Wilt u meer weten over het wijzigingsplan of wilt u een afspraak maken dan kunt u telefonisch contact opnemen met het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer: 14 0181.
Naar boven