Omgevingsvergunning ‘Sportverzamelgebouw en sportluifel Park A4’
Logo Schiedam
Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat:
• de omgevingsvergunning fase 1 ‘Sportverzamelgebouw en sportluifel Park A4’, betreffende het afwijken van het bestemmingsplan, op 6 november 2015 is verleend;
• de omgevingsvergunning fase 2 ‘Sportverzamelgebouw en sportluifel Park A4’, betreffende de activiteit bouwen, op 11 november 2015 is verleend.
 
Projectomschrijving
In 2010 is besloten dat het gebied op en aansluitend aan de nieuwe landtunnel van de rijksweg A4 mag worden gebruikt ten behoeve van sport en recreatie. Dit biedt Schiedam de mogelijkheid een nieuwe en hoogwaardige sportvoorziening te realiseren voor de gehele stad. Daarbij biedt het verplaatsen van sportactiviteiten elders uit de stad naar het nieuwe sportpark mogelijkheden voor ruimtelijke ontwikkelingen binnen de bestaande stad.
 
Om de sportvelden te verplaatsen naar het noordelijke deel van de landtunnel wordt momenteel het bestemmingsplan ‘Park A4’ voorbereid. Dit plan wordt op 11 november 2015 als ontwerp in procedure gebracht. Vooruitlopend op dit bestemmingsplan is ten behoeve van het realiseren van een sportverzamelgebouw en sportluifel een omgevingsvergunning fase 1 gevraagd. De aanvraag betreft uitsluitend een verzoek om af te wijken van het huidige bestemmingsplan (artikel 2.1, lid 1, sub c Wabo). Aansluitend hierop is ten behoeve van de activiteit bouwen (artikel 2.1, lid 1, sub a Wabo) een omgevingsvergunning fase 2 gevraagd.
 
De aanvragen hebben betrekking op het gebied aan de oostzijde van de nieuwe landtunnel van de rijksweg A4. Het sportverzamelgebouw is gesitueerd tussen de twee oostelijke luifels en de sportluifel ligt onder de noordoostelijke luifel. Voor de bouw van deze luifels is in 2011 reeds een omgevingsvergunning verleend.
 
Verklaring van geen bedenking
De gemeenteraad van Schiedam heeft op 20 september 2012 een ‘algemene verklaring van geen bedenkingen’ vastgesteld ten behoeve van het afwijken van het bestemmingsplan. Het project valt onder de reikwijdte van artikel 2, vijfde lid van deze verklaring (projecten gericht op de aanleg van het casco en de realisatie van sport-, recreatie- en groenvoorzieningen ter plaats van het tunneldak van de A4, zoals beschreven in de nota “Alles onder één dak; nadere uitwerking oktober 2010-juni 2011).
 
Directe inwerkingtreding
De planning voor de realisatie van het nieuwe sportpark gaat uit van openstelling van het sportpark in de tweede helft van 2016, met de aanvang van het nieuwe sportseizoen. Om dit mogelijk te maken moet zo spoedig mogelijk (begin november) worden aangevangen met de bouw van het sportverzamelgebouw en de sportluifel. Naast een belang voor de sport, worden hiermee versneld sportvelden vrijgespeeld op Sportpark Kethel en Harga waarmee ruimte wordt geboden voor de realisatie van de woningbouwplannen in het kader van Schiedam in Beweging. Gelet op deze belangen is besloten de omgevingsvergunningen, gelet op het bepaalde in artikel 6.2 van de Wabo, direct in werking te laten treden.
 
Ter inzage
De omgevingsvergunning fase 1, ruimtelijke onderbouwing en andere op de procedure betrekking hebbende stukken, alsmede de omgevingsvergunning fase 2 en daarop betrekking hebbende stukken, liggen ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur. De stukken zijn tevens raad te plegen via http://www.schiedam.nl/Def/bewoners/Wonen-en-Wijken/Ruimtelijke-plannen/Omgevingsvergunning-Sportverzamelgebouw-en-sportluifel-Park-A4.html.
 
Beroep
Tegen het besluit tot verlenen van de omgevingsvergunning fase 1 kan beroep worden ingesteld binnen een termijn van 6 weken na bekendmaking van de omgevingsvergunning fase 1. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend ten aanzien van de omgevingsvergunning fase 1, of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn.
 
Tegen het besluit tot verlenen van de omgevingsvergunning fase 2 kan beroep worden ingesteld binnen een termijn van 6 weken na bekendmaking van de omgevingsvergunning fase 2. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend ten aanzien van de omgevingsvergunning fase 2, of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn.
 
Beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd.
 
De beschikking treedt direct in werking. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Hebben u of derde belanghebbenden er belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam.
Naar boven