Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening 1’
Logo Landerd
Burgemeester en wethouders van Landerd maken bekend dat de gemeenteraad van Landerd op 1 oktober 2015 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening 1’ heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft besloten om voor dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.
Waarom deze herziening?
Op 12 november 2014 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een uitspraak gedaan met betrekking tot het op 23 mei 2013 vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied’. In deze uitspraak heeft de gemeenteraad de opdracht gekregen om voor de volgende locaties een nieuw besluit te nemen: Dennenlaan 1, Elsstraat 1, Heijtmorgen 30, Palmstraat 7, Pastoor van Winkelstraat 59-59a en Voor-Oventje 33. Met de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening 1’ voldoet de gemeenteraad aan deze opdracht.
Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?
Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van maandag 23 november 2015 tot en met maandag 4 januari 2016 voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis van Landerd. Het plan kan worden ingezien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.
Deze documenten zijn ook in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan is vindbaar via het planidentificatienummer NL.IMRO.1685.bpbgbherziening1-VG01. De bronbestanden zijn digitaal beschikbaar via http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/Landerd/RO-online/2008/ NL.IMRO.1685.bpbgbherziening1-VG01.
Heeft de provincie gereageerd op het bestemmingsplan?
Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn op donderdag 8 oktober 2015 naar de provincie Noord-Brabant gezonden. Op 4 november 2015 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant laten weten geen gebruik te zullen maken van hun bevoegdheid tot het geven van een reactieve aanwijzing.
Kunt u beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit?
Als u belanghebbende bent, kunt u vanaf maandag 23 november 2015 gedurende zes weken beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit. Het beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Degenen die beroep instellen, kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzitter van deze Afdeling.
Het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Waar kunt u met vragen terecht?
Voor een toelichting of vragen over het vastgestelde bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer R. Peters (telefoonnummer 0486-458152 of e-mail roel.peters@landerd.nl).
Naar boven