Vastgesteld bestemmingsplan'Burgemeesterswijk-Transvaalbuurt'
Logo Arnhem
Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 september 2015 opnieuw heeft vastgesteld
h et bestemmingsplan 'Burgemeesterswijk - Transvaalbuurt 2013'
landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.766-0302.
Het betreft het herstellen van het vaststellingsbesluit van 30 juni 2014 naar aanleiding van de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (verder de Afdeling) van 8 juli 2015 met nummer 201406206/1/R2 (bestuurlijke lus).
Inzien
Het bestemmingsplan 'Burgemeesterswijk - Transvaalbuurt 2013' en het besluit tot gewijzigdevaststelling hebben vanaf 8 oktober 2015 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage gelegen op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38 en het bestemmingsplan was op internet in te zien. Er heeft echter een onjuiste versie van de verbeelding (plankaart) op internet (www.ruimtelijkeplannen.nl) gestaan. Dit is gedurende bovenstaande termijn hersteld.
Vanuit het oogpunt van rechtszekerheid is er voor gekozen de vaststelling opnieuw te publiceren. Dat betekent dat het vastgestelde bestemmingsplan 'Burgemeesterswijk - Transvaalbuurt 2013' en het besluit tot gewijzigde vaststelling vanaf 19 november 2015 gedurende een termijn van zes weken (tot en met 30 december) voor een ieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het vastgestelde bestemmingsplan is ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).
De interactieve digitale verbeelding van het bestemmingsplan is te raadplegen op het webadres:
 
De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:
 
Aanleiding en doel
Op 8 juli 2015 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (verder: de Afdeling) tussenuitspraak gedaan in het kader van de behandeling van de beroepen inzake het bestemmingsplan 'Burgemeesterswijk - Transvaalbuurt 2013'. De Afdeling heeft overwogen dat er aan het besluit van de gemeenteraad van 30 juni 2014 enkele kleine gebreken kleven en dat de gemeenteraad 20 weken tijd krijgt deze gebreken te herstellen via de zogenaamde bestuurlijke lus (ex. artikel 8:51a Algemene wet bestuursrecht). Met dit besluit is het eerdere bestreden besluit hersteld en wordt voldaan aan de tussenuitspraak van de Afdeling.
Gewijzigde vaststelling
Ten opzichte van de wijzigingen die zijn aangebracht in het raadsbesluit van 30 juni 2014 tot vaststelling van het bestemmingsplan 'Burgemeesterswijk - Transvaalbuurt 2013' zoals dit plan is vervat in plankaart NL.IMRO 0202.766-0302 (2 bladen) met bijbehorende regels en toelichting zijn de volgende wijzigingen aangebracht:
Ten aanzien van de plankaart/verbeelding vervat in plankaart NL.IMRO 0202.766-0302:
  • -
    De functieaanduiding op het perceel Paul Krugerstraat 8a is gewijzigd van 'maatschappelijk' naar 'kantoor';
  • -
    Op de bestemming 'Tuin' van het perceel Sonsbeekweg 34 is, grenzend aan de bestemming Verkeer-verblijfsgebied' de 'specifieke bouwaanduiding - 1' opgenomen met de breedte van een halve meter.
Ten aanzien van de regels:
  • -
    Aan artikel 12 lid 1 (bestemmingsomschrijving bij de bestemming 'Tuin') is lid d toegevoegd en dit komt als volgt te luiden:d. parkeervoorzieningen ter plaatse van de functieaanduiding 'parkeerterrein'.
  • -
    Artikel 12.2 (bouwregels bij de bestemming 'tuin) komt als volgt te luiden:
    12.2 Bouwregels a. Op deze gronden mag niet worden gebouwd; b. in afwijking van het bepaalde in sub a. mag ter plaatse van de 'specifieke bouwaanduiding - 1' een hekwerk worden opgericht met een maximumbouwhoogte van 2,50 meter.
  • -
    Artikel 16.1 (bestemmingsomschrijving bij de bestemming 'Wonen') sub c. is gewijzigd en komt als volgt te luiden:c. verblijfsgebieden waaronder mede worden verstaan tuinen en parkeervoorzieningen.
Procedure
Belanghebbenden kunnen tegen de aangebrachte wijzigingen (nieuw vaststellingsbesluit) gedurende de aangegeven termijn, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.
Naar boven