Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 13 november 2015, 2015-0000250979, houdende de wijziging van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 en het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011, artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht en de artikelen 4, vierde lid, aanhef en onderdeel a, en 23, eerste lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 5, tweede lid, onderdelen c en d, artikel 16, vierde en vijfde lid, en artikel 23, tweede lid, onderdeel d, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 wordt ‘€ 500.000,–’ telkens vervangen door: € 1.000.000,–.

ARTIKEL II

Artikel 10, derde lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009 komt als volgt te luiden:

  • 3. De directeur Financieel Economische Zaken is voorts bevoegd tot het nemen van besluiten over en het vaststellen en ondertekenen van stukken die betrekking hebben op de voorlopige buiteninvorderingstelling van vorderingen op derden, de definitieve buiteninvorderingstelling van vorderingen op derden en de kwijtschelding van vorderingen op derden van ten hoogste € 1.000.000,–.

ARTIKEL III

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Dienst Uitvoering Onderwijs Wet- en regelgeving inburgering wordt ingetrokken.

ARTIKEL IV

  • 1. Deze regeling treedt, met uitzondering van artikel III, in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 1 september 2015.

  • 2. Artikel III treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 1 januari 2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 13 november 2015

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

TOELICHTING

De wijzigingsregeling regelt dat in het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 het grensbedrag van de secretaris-generaal om besluiten te nemen met betrekking tot de voorlopige en definitieve buiteninvorderingstelling en kwijtschelding van vorderingen op derden is verhoogd naar vorderingen van ten hoogste € 1.000.000,– (dit was € 500.000,–). Ook is het grensbedrag van bewindspersonen om besluiten te nemen met betrekking tot de definitieve buiteninvorderingstelling en kwijtschelding van vorderingen op derden verhoogd naar vorderingen van meer dan € 1.000.000,– (dit was € 500.000,–). Verder is gewijzigd dat de bevoegdheid ten aanzien van de voorlopige buiteninvorderingstelling van vorderingen op derden van meer dan € 1.000.000,– niet kan worden doorverleend aan anderen dan de secretaris-generaal, de plaatsvervangend secretaris-generaal, de directeur-generaal Participatie en Inkomenswaarborg, de directeur-generaal Werk en de inspecteur-generaal Sociale Zaken en Werkgelegenheid (dit was € 500.000,–).

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009 is gewijzigd, zodat de directeur Financieel Economische Zaken bevoegd is tot het nemen van besluiten over en het vaststellen en ondertekenen van stukken die betrekking hebben op de voorlopige buiteninvorderingstelling van vorderingen op derden, de definitieve buiteninvorderingstelling van vorderingen op derden en de kwijtschelding van vorderingen op derden van ten hoogste € 1.000.000,–.

De verhoogde bedragen zijn in lijn met de Regeling kwijtschelding en buiteninvorderingstelling 2014 van het ministerie van Financiën en het instemmingsbedrag van de Minister van Financiën.

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Dienst Uitvoering Onderwijs Wet- en regelgeving inburgering uit 2009 wordt met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2013 ingetrokken. Door een omissie is deze regeling niet ingetrokken in het (reeds ingetrokken) Besluit mandaat, volmacht en machtiging Dienst Uitvoering Onderwijs Wet- en regelgeving inburgering 2013.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

Naar boven