Ontwerpwijzigingsplan “Uitwijk-Waardhuizen 2007, wijzigingsplan Hoefpad-2014”
Logo Woudrichem
Burgemeester en wethouders van de gemeente Woudrichem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf vrijdag 13 november 2015 tot en met donderdag 24 december 2015 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpwijzigingsplan “Uitwijk-Waardhuizen 2007, wijzigingsplan Hoefpad-2014” met IMRO-code NL.IMRO.0874.UWWHWP201401-ONT1.
Het wijzigingsplan “Uitwijk-Waardhuizen 2007, wijzigingsplan Hoefpad-2014” voorziet in een actueel planologisch kader voor de bouw van een tweetal (half)vrijstaande woningen met bergingen op een deel van het agrarische perceel aan het Hoefpad ongenummerd te Uitwijk. Het plangebied bevindt zich aan de bebouwde kom van Uitwijk, direct ten zuidwesten van de historische kern. Het perceel wordt begrensd door de lokale weg het Hoefpad, agrarische productiepercelen en de woning aan het Hoefpad 6 te Uitwijk.
 
Het bestemmingsplan Uitwijk-Waardhuizen 2007 biedt in artikel 17, lid 2 de mogelijkheid om een deel van het perceel met de bestemming ‘Agrarisch gebied met landschapswaarden (AL)’ te wijzigen in de bestemming ‘wonen’ (artikel 4). Het aantal woningen op die locatie is op basis van deze wijzigingsbevoegdheid begrensd tot maximaal twee. In deze situatie wordt van die specifieke wijzigingsbevoegdheid naar wonen concreet gebruik gemaakt.
 
U kunt de stukken inzien bij de gemeente Woudrichem bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Woudrichem. Tevens zijn de stukken raadpleegbaar via de homepage van de gemeente Woudrichem onder Bestemmingsplannen (http://www.woudrichem.nl) en RO-online
 (http//:www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0874.UWWHWP201401-ONT1).
 
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze mondeling of schriftelijk zijn zienswijze ten aanzien van het ontwerpwijzigingsplan naar voren brengen. Wij geven de voorkeur aan een schriftelijke zienswijze. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woudrichem, per adres postbus 6, 4285 ZG Woudrichem. Zienswijzen kunnen niet via de elektronische weg (e-mail) worden ingediend.
 
Indien u gebruik wenst te maken van de mogelijkheid mondeling zienswijzen kenbaar te maken, kunt u binnen de gestelde termijn bij de gemeente Woudrichem contact opnemen met de werkeenheid Ruimtelijke Ordening via telefoonnummer (0183) 308100 voor het maken van een afspraak. Na 24 november 2015 kunt u hiervoor contact opnemen met de heer J. van Soest, eveneens bereikbaar via het hiervoor aangegeven telefoonnummer.
 
Woudrichem, 12 november 2015

Burgemeester en wethouders van Woudrichem,

Naar boven