Ontwerp bestemmingsplan Seizoenenbuurt en Oostvaardersbuurt
Logo Almere
Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor de wijken Seizoenenbuurt en Oostvaardersbuurt een nieuw bestemmingsplan is voorbereid. Het ontwerp bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 23 november 2015   gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met maandag 4 januari 2016).
 
Deze publicatie dient tevens te worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1. Bro (melding voornemen bestemmingsplanherziening). Voor bovengenoemd bestemmingsplan wordt geen milieueffectrapport opgesteld. Wel is advies ingewonnen bij de wettelijke overlegpartners.
 
Wat houdt het plan in?
Dit bestemmingsplan is een actualisatieplan ter vervanging van de verouderde bestemmingsplannen voor de wijken Seizoenenbuurt en Oostvaardersbuurt. Het nieuwe plan handhaaft in grote lijnen de bestaande gebruiksmogelijkheden, maar als gevolg van actueel beleid en nieuwe wetgeving wordt een aantal wijzigingen aangebracht. Het grootste deel van het gebied is bestemd voor ‘wonen’. Deze bestemming is ruimer dan in de oude plannen, omdat nu alleen de bouwhoogte is opgenomen en niet meer de goothoogte. Daardoor is meer ruimte voor dakopbouwen en dakkapellen. Ook zijn de mogelijkheden voor aan- en uitbouwen vergroot overeenkomstig de verruimde wettelijke mogelijkheden voor vergunningsvrij bouwen.
Het plangebied bevat ook een aantal voorzieningen zoals een buurtsuper, scholen, kinderopvang en een gezondheidscentrum. Verspreid over het gebied liggen ook kleinschalige bedrijfsunits. Al deze voorzieningen worden als ‘gemengd’ bestemd, zodat flexibele invulling van functies mogelijk is. De mogelijk archeologische waarden in het hele plangebied worden beschermd middels een dubbelbestemming.
 
Inloopavond bestemmingsplan
Om kennis te nemen van het ontwerp bestemmingsplan wordt op 1 december een inloopavond gehouden in buurtontmoetingscentrum EveNaarHuis, Sumatraweg 352. U kunt vrij inlopen tussen 18.00 en 20.00 uur. U kunt tijdens deze avond informatie inwinnen over het plan en vragen stellen aan de aanwezige ambtenaren.
 
Hoe kunt u reageren?
Van 23 november tot en met 4 januari 2016 kan een ieder schriftelijk (geen e-mail) of mondeling zijn zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan indienen. U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ontwerp bestemmingsplan Seizoenenbuurt en Oostvaardersbuurt. Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van DSO/ROM op telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van de afdeling ROM).
 
Waar kunt u het plan inzien?
Het papieren bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de afdeling Burgerzaken. Vraag naar het bestemmingsplan bij één van de medewerkers van deze afdeling. U kunt het plan inzien op de volgende tijden:
  • 1.
    maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;
  • 2.
    donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.
Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via www.almere.nl/afspraak of telefonisch op telefoonnummer 14036.
 
De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure (kaart werkt alleen met internet explorer) en  via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP3LMP01-on01  Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij één van de medewerkers van de afdeling Burgerzaken.
 
De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:
Naar boven