Ontwerpbestemmingsplan “Bijsteren 2015”, Putten
Logo Putten
Van 19 november tot 31 december 2015 ligt in het gemeentehuis voor eenieder ter inzage het ontwerpbestemmingsplan "Bijsteren 2015”.
Voor de realisatie van de woonwijk Bijsteren is op 30 juni 2015 het bestemmingsplan “Bijsteren 2005” vastgesteld. Het geldende bestemminsplan is deels opgezet als een “uit te werken” bestemmingsplan en deels als een gedetailleerd bestemmingsplan (de 1e bouwfase). De realisatie van de woningen in de bouwfases 2 en 3 is de afgelopen jaren mogelijk gemaakt door een lappendeken van uitwerkings- en wijzigingsplannen. Nu de woonwijk zijn voltooiing nadert is er aanleiding om voor heel Bijsteren een nieuw bestemmingsplan op te stellen waarin de bestaande functionele en ruimtelijke structuur vastgelegd wordt.
Het plangebied/de woonwijk Bijsteren ligt aan de westzijde van de bebouwde kom van Putten. Het plangebied sluit aan de noord- en oostzijde aan op de bebouwing van Husselerveld, zoals vastgelegd in het bestemmingsplan 'Kom West'. Aan de zuidzijde wordt het plangebied grotendeels begrensd door de achtererven van de bebouwing langs de Nijkerkerstraat en aan de westzijde door het buitengebied van Putten. De betreffende gronden zijn vastgelegd in het bestemmingsplan 'Westelijk Buitengebied'. Het noordwestelijk deel van het plangebied wordt begrensd door het gebied Henslare zoals dat is vastgelegd in de beheersverordening 'Henslare 2 en stationcomplex' uit 2013.
Het ontwerpbestemmingsplan kan worden ingezien op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Op afspraak, telefoonnummers ((0341) 359 733 / 359 734), kunnen de stukken buiten de hiervoor genoemde uren en op donderdagavond worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis. Voor het beantwoorden van eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt via dezelfde telefoonnummers.
Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.0273.BPBKbijsteren-ON01.
Binnen de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen zowel schriftelijk (wat de voorkeur heeft) als mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar worden gemaakt bij de gemeenteraad, Postbus 400, 3880 AK Putten. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak gemaakt worden via de telefoonnummers (0341) 359 733 / 359 734.
Naar boven