Ontwerp Structuurvisie Buitengebied
Logo Best
Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat op grond van de Inspraakverordening het ontwerp van de Structuurvisie buitengebied ter inzage ligt. 
 
Participatietraject
Met diverse bewonersavonden en bijeenkomsten van de klankbordgroep is veel informatie opgehaald. Op basis van die inbreng heeft de gemeenteraad op 29 juni 2015 het ‘Koersdocument Structuurvisie buitengebied’ vastgesteld. Met deze notitie zijn richtinggevende uitspraken gedaan over thema’s die van belang zijn voor de ontwikkeling en inrichting van het buitengebied van Best. Met het Koersdocument als basis is een concept van de Structuurvisie buitengebied opgesteld.
 
Inspraak
De gemeente wil het concept verbeteren met inbreng uit de samenleving. Daarom ligt de ontwerp Structuurvisie buitengebied (met identificatienummer NL.IMRO.0753.SVbuitengebiedbest-OS01) ter inzage van woensdag 18 november tot en met dinsdag 29 december. Iedereen kan tijdens die periode kennis nemen van de inhoud en daarop reageren.
Het ontwerp van de structuurvisie is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het document staat in pdf-formaat ook op de website van de gemeente: www.gemeentebest.nl/bouwen/bestemmingsplannen/Buitengebied.html. Verder kan het tijdens openingstijden digitaal worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis. Dat kan tijdens de reguliere openingstijden of na het maken van een afspraak via telefoonnummer 14-0499.ó
 
Zienswijze
Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over de ontwerpstructuurvisie. Zo’n zienswijze kan schriftelijk worden ingediend door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Best, postbus 50, 5680 AB in Best. Omdat het geen formele juridische procedure betreft, kunt u ook reageren per mail via info@gemeentebest.nl. Graag als onderwerp vermelden: Reactie op ontwerp Structuurvisie buitengebied.
 
Informatieavond
Op woensdag 2 december is een informatieavond voor bewoners. Tijdens die avond is gelegenheid voor het stellen van vragen en geven van reacties. De inbreng wordt betrokken bij het opstellen van de definitieve structuurvisie, maar niet beschouwd als formele zienswijze. De bewonersavond is om 20.00 uur in buurthuis D’n Tip (O.V.S.) aan de Steenovenseweg 1a. Aanmelden graag uiterlijk 30 november bij dhr. T. Kranenbarg via t.kranenbarg@gembest.nl of telefoonnummer 140499.
 
Nadere informatie
Voor meer informatie over de Structuurvisie buitengebied kan contact worden opgenomen met dhr. M. Timmermans. Hij is telefonisch bereikbaar via 140499 en mail m.timmermans@gembest.nl.
 
Best, 17 november 2015

Burgemeester en wethouders van Best,

Namens deze:

Mark Timmermans

Naar boven