Voorontwerpbestemmingsplan Veegplan binnen bebouwde kom
Logo Valkenswaard
(NL.IMRO.0858 .BPveegplaninbbkom-VO01 )
In de afgelopen jaren heeft de gemeenteraad, in het kader van het actualisatietraject voor bestemmingsplannen, diverse bestemmingsplannen vastgesteld voor het stedelijk gebied van Valkenswaard. In de periode na vaststelling van deze bestemmingsplannen zijn verschillende vrijstellingen verleend en in een aantal plannen zijn onvolledigheden en omissies geconstateerd. Voor verschillende panden is onder andere geconstateerd dat deze cultuurhistorische waarde hebben en dat het wenselijk is om een beschermende regeling op te nemen. Daarnaast zijn twee nieuwe ontwikkelingen meegenomen.
Voorliggend bestemmingsplan is opgesteld om de vrijstellingen planologisch te verankeren, omissies te herstellen, een aantal cultuurhistorisch waardevolle panden te voorzien van een beschermende regeling en twee nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken. Het bestemmingsplan heeft tot doel om de gronden in het plangebied te voorzien van een actueel juridisch-planologisch kader.
Plangebied
Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Veegplan binnen bebouwde kom’ omvat diverse percelen verdeeld over de gehele kern van Valkenswaard en Dommelen.
Dit bestemmingsplan draagt deels het karakter van een conserveringsplan. Conserveren betekent dat in beginsel de bestaande, feitelijke situatie in het nieuwe plan wordt vastgelegd. In het nieuwe bestemmingsplan worden echter ook een aantal ontwikkelingen mogelijk gemaakt.
Daarnaast sluit dit bestemmingsplan aan bij de standaard bestemmingsplanregeling zodat uiteindelijk voor het gehele grondgebied van Valkenswaard uniformiteit en rechtsgelijkheid in de bouw- en gebruiksmogelijkheden ontstaat.
Procedure
Het voorontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 19 november 2015 gedurende vier weken (tot en met 16 december 2015) ter inzage. Het plan is digitaal te raadplegen via de informatieschermen in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan De Hofnar 15, de website www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nlen de website www.ruimtelijkeplannen.nl.
Tevens ligt het bestemmingsplan ter inzage in de leeszaal van de openbare bibliotheek aan De Hofnar 12 en in het dorpshuis in Borkel en Schaft.
Inloopavond maandag 7 december 2015 De gemeente Valkenswaard organiseert op maandag 7 december 2015 een inloopavond over het voorontwerpbestemmingsplan Veegplan binnen bebouwde kom. De inloopavond vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis aan De Hofnar 15 te Valkenswaard. U kunt tussen 18.30 uur en 20.00 uur vrij binnenlopen voor informatie en er is gelegenheid om vragen te stellen over het plan.
Inspraakreactie
Tijdens de ter inzagelegging van vier weken (tot en met 16 december 2015) is het voor iedereen mogelijk schriftelijk een inspraakreactie naar voren te brengen. Schriftelijke inspraakreacties dienen te worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard, postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard. Tevens is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge inspraakreactie in te dienen. Daarvoor kunt u telefonisch contact opnemen met het team Ruimtelijke ontwikkeling en economie, cluster Ruimtelijke ordening, bereikbaar via telefoonnummer 040 - 20 83 444.
Naar boven