Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Landelijk Gebied Opmeer 2014” (bestuurlijke lus)
Logo Opmeer
 
Burgemeester en wethouders van Opmeer maken ter voldoening aan artikel 3.8 Wro bekend, dat de gemeenteraad van Opmeer op 5 november 2015 het bestemmingsplan “Landelijk Gebied Opmeer 2014” gewijzigd heeft vastgesteld.
Bestuurlijke lus
Het raadsbesluit is genomen naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van 15 juli 2015. De Afdeling heeft in deze tussenuitspraak op grond van artikel 8:51d van de Algemene wet bestuursrecht de gemeenteraad opgedragen om de gebreken te herstellen, welke zijn geconstateerd in het raadsbesluit van 26 juni 2014 aangaande bestemmingsplan “Landelijk Gebied Opmeer 2014”. Dit herstel dient te gebeuren via het nemen van een nieuw vaststellingsbesluit zonder zienswijzefase.
Wijzigingen ten opzichte van het eerder va stgestelde bestemmingsplan
Overeenkomstig bovengenoemde rechterlijke opdracht is op de verbeelding de omvang van de bestemmingsvlakken (Wonen) voor de adressen Mienakker 3 en 5 te Hoogwoud gewijzigd.
Ter inzage
Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 20 november 2015 voor een ieder tijdens openingstijden gedurende 6 weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis van Opmeer, Klaproos 1 te Opmeer. Het plan is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0432.BPLG-VA02.
Beroep
Belanghebbenden kunnen gedurende voornoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling tegen de voormelde aangebrachte wijzigingen van het bestemmingsplan. Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling verzoeken met het oog op onverwijlde spoed, een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Naar boven